Stabilizálódott működés, új szervezeti struktúra az econetnél

Az ősz folyamán további akvizíciókat tervez az econet.hu

forrás Prim Online, 2004. augusztus 13. 12:06
Gyakorlatilag befejeződött az econet.hu Rt. tevékenységének konszolidációja és racionalizálása: a két sikeres tőkeemelést követően a társaság likviditási helyzete stabil, lejárt kötelezettsége nincs, szerkezeti átalakítása - tekintettel a követett erőteljes akvizíciós politikára - folyamatban van.
Átmeneti helyzetet tükröz az econet.hu Informatikai Rt. féléves gyorsjelentése: a társaság hagyományos tevékenységeinek racionalizása mellett részben már megjelenik benne az idei első félév tőkeemelésének hatása is.

A társaság árbevétele az előző év hasonló időszakához képest 5 százalékkal emelkedett, a tevékenységek racionalizálása folytán működése ugyanakkor a tavalyi első félév jelentős veszteségét követően - ha minimális mértékben is - de nyereségessé vált. Az idén már megvásárolt vállalkozások - így a hozzáférés-szolgáltató Externet Informatikai Szolgáltató Kft. és a tartalomszolgáltató Sziget.hu Informatikai Rt. a mérlegben nem kerültek konszolidálásra.

Az elmúlt félév során megkezdődött a társaság - agresszív akvizíciós politikáját kiszolgálni képes - szerkezeti rendjének kialakítása, és a tevékenységek teljes szétválasztása. A társaság, tervei szerint év végére fejezi be tevékenységének újraépítését, és válik egy internetes, IT fejlesztő cég alapjaiból egy teljes internetes szolgáltatási vertikumot - hozzáférés, média és pénzügyi szolgáltatásokat egyaránt - nyújtani képes holdingvállalattá.

A februári, 679 millió forintos, névértéken megvalósult tőkeemelést, és az áprilisi 120 százalékos árfolyamú emelés teljes lezárásást követően a társaság jegyzett tőkéje 2 850 millió forintra emelkedik. Ez megfelelő alapot nyújt az econet akvizíciós terveinek és beruházási politikájának folytatásához. Balázs Csaba az econet.hu elnök-vezérigazgatója elmondta: az ősz folyamán további - elsősorban tartalomipari és internetes médiapiaci - akvizíciókat tervez a társaság, emellett azonban fontos lépések várhatóak az elektronikus számlabemutatási rendszer (EBPP) hazai megvalósításával kapcsolatban is.

Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havonta -ma még leginkább postai csekken befizetett - szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. Az EBPP rendszer segítségével a szolgáltatókat jelenleg terhelő, becslések szerint évi 30 milliárd forintra rúgó - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, míg a fogyasztóknál teljes mértékben megszüntethetőek.

Az internetes tartalom és médiapiaci akvizíciókkal a társaság jelentős részt kíván egyesíteni a várakozások szerint továbbra is dinamikusan növekvő internetes reklám és tartalommenedzsment szolgáltatási piacból.

Kulcsszavak: +céginfo Econet.hu

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38