Új SurfControl webszűrők távoli notebookokra is

forrás Prim Online, 2004. szeptember 30. 15:14
Megjelent a SurfControl WebFilter 5.0 és a SurfControl Mobile Filter, mely még nagyobb védelmet nyújt a phishing és spyware támadások ellen is, továbbá maradéktalanul támogatja a hazai adatvédelmi jogszabályokat.
A SurfControl megjelentette webtartalom-szűrőjének legújabb verzióját, illetve a távmunkások védelmét lehetővé tevő Mobile Filter szoftverét. A SurfControl WebFilter 5.0 újításai közé tartoznak a következők:

  • Az URL-szűréshez használt kategóriarendszer 45 eleműre bővült, egyúttal elérte a 6,5 millió website-ot. Az új kategóriák közé tartozik a spyware-eket és a phishing támadások címeit tartalmazó témakör.
  • Privacy opció, melynek segítségével minden környezetben biztosítható a hazai, igen szigorú adatvédelmi jogszabályoknak való tökéletes megfelelés.
  • Az ismeretlen oldalakat immár nem naponta, hanem folyamatosan azonosítja a mesterséges intelligens kategorizáló rendszer.
  • Webről elérhető a statisztikakészítő felület, részletesen korlátozható lekérdezési jogosultságokkal.
  • Oldaltiltás felülbírálásának lehetősége.
  • Támogatás VLAN-okhoz és Microsoft ISA 2004-hez.

A SurfControl Mobile Filter a WebFilter által kínált tartalomszűrési lehetőségeket teszi elérhetővé a távmunkságok számára is, védelmet nyújtva így mind a felhasználónak, mind a vállalatnak akkor is, amikor nem a telephelyen csatlakozik a notebook az internetre, hanem otthon, internetkávézókban vagy a hazánkban is egyre terjedő WIFI hotspotok segítségével.

Nemes Dániel, a SurfControlt hazánkban képviselő filter:max stratégiai igazgatója elmondta, Magyarországon is terjedőben van a távmunka, az informatikai eszközöket egyre inkább használjuk otthonról, utazás közben és nyilvános helyeken. Ilyenkor a notebook gyakran védtelen. "Az informatikai szakembereknek gyakran okoz fejfájást, hogyan védjék meg a mobil felhasználókat akkor, amikor kikerülnek a biztonságos tűzfal mögül. A SurfControl Mobile Filter komoly segítséget nyújthat ebben" - mondta el Nemes.
Kulcsszavak: filtermax SurfControl

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38