Ingyenes e-mail SPAM- és vírus-audit a filter:max-tól

forrás Prim Online, 2004. november 18. 12:10
Ingyenes, két hetes e-mail audit szolgáltatást kínál december 15-ig tartó akciója keretében a filter:max minden, saját e-mail szerverrel rendelkező cégnek és intézménynek. Az ingyenes audit-szerződés megkötését követően a cégnél a rendszergazdáknak egy 10 perc alatt elvégezhető beállítást kell megtenniük, majd a filter:max 2 hétig automatákkal vizsgálja az e-mail forgalmat. Az audit eredményeképpen megtudható, hogy az adott szervezet e-mail forgalma milyen mennyiségű és típusú SPAM-mel és vírussal fertőzött, így jól kalkulálható ezeknek a költsége.
A SPAM-ek egyébként a nemzetközi trendekhez hasonlóan nálunk is rohamosan terjednek, míg -a filter:max felmérései szerint- tavalyelőtt év végén 3% körül alakult számarányuk a teljes e-mail forgalomhoz viszonyítva, tavaly év végén 10%, idén novemberben pedig átlagosan 25% körül volt, azonban számos esetben ennél lényegesen magasabb, akár 80%-ot meghaladó értéket mértek. A felmérések szerint egy átlagos, 100 fős hazai cégnek a SPAM közvetlen költsége évi 6-10 millió forintot jelent, a közvetett költségekkel együtt ez az érték 15-20 millióra is felkúszhat. Vigyázni kell ugyanakkor, mert a szakemberek véleménye szerint egy rossz SPAM-szűrő legalább ekkora károkat okozhat azzal, hogy hibásan azonosít SPAM-ként fontos e-maileket.

A vírusok aránya nagyban függ a teljes internet aktuális fertőzöttségétől, az átlagosnak mondható, a teljes e-mail forgalom 5-10%-át kitevő érték nagyobb víruskitörések esetén akár 30-40%-ra is felkúszhat.

A filter:max a korábban zárt körben elvégzett auditok eredményeképp akciót hirdet kihelyezett SPAM- és vírus-szűrő szolgáltatására, a MessageLabs-re. A szolgáltatáshoz a vírusszűrésre 100% pénzvisszafizetési garancia jár, mely azt jelenti, hogy ha egyetlen vírus is átjut a rendszeren egy adott hónapban, a filter:max a teljes havi szolgáltatási díjat visszatéríti. SPAM-szűrés esetében pedig különösen lényeges, hogy internet-szintű szűrésről beszélünk, ezért a SPAM nem terheli a bérelt vonalat és a mail-szervert sem. Az akció keretében ráadásul most 1 hónapig ingyenes kipróbálásra is lehetőség van.
Kulcsszavak: spam vírus filtermax

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38