Pandora szelencéje: Mac mini klón az Aopentől

Kiss Ádám Zoltán, 2005. október 1. 21:23
Az Aopen bemutatta a Pandora névre keresztelt mikro PC-jét, mely ugyan PC-s alapokra épül, ám az elképzelésben nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a Mac minivel.
Az Aopen eddig is jelen volt a small form factor kisméretű PC-k piacán, ám eddig inkább a Shuttle minőségi gépei által bevezetett megoldásokat alkalmazta, gépi külsőre is ezekre hasonlítottak. A most megjelenő Pandora a Mac mini felfogását és külsejét idézi emlékezetünkbe. A Pandora két változatban jelenik majd meg, egy 399 dolláros Linux, és egy 499 dolláros Windows XP-vel előtelepített formában. Az energia- és főként hőtakarékos Pentium M processzorokra épülő gép az első tervek szerint „kisebb” lenne, mint a Mac mini, ám nem tisztázott, hogy ezt méretre vagy teljesítményre érti a gyártó. Ezt jelen pillanatban nehéz is lenne megmondani, mivel, mint arról beszámoltunk, nem tisztázott a legfrissebb Mac mini szállítmányokban található gépek kapacitása.

Tény, hogy a PC-gyártókat meglepetésként érte a Mac mini sikere, mely kis méretével nem arányosan visszafogott teljesítményt nyújt, és bár korántsem alkalmas 3D-s játékokra, a PC-felhasználók számára ismerős mindenféle elképzelhető csatlakozóval ellátták. A fejlesztők kezdik felismerni a piac változását, a kórházi műszereket idéző hatalmas zúgó fehér tornyok helyett sok felhasználó valami olyan kisméretű gépet szeretne nappalijába, mely ugyan nem csúcsmodell, de könnyen elfér, és jólesik ránézni.




Kulcsszavak: AOpen

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38