Ingyenesen kipróbálható spamszűrő a filter:max-tól

forrás Prim Online, 2005. december 14. 13:10
A filter:max információbiztonsági felmérésének eredménye szerint a magyar kis-, közepes cégek nagy részénél sürgős megoldásokra van szükség.
A vizsgált cégek informatikai döntéshozóinak véleménye szerint, cégük teljes e-mail forgalmának közel 30% spam. Mégis a megkérdezetek 53% védekezik csupán valamilyen megoldással.

A legelterjedtebb megoldás a kereskedelmi szoftverrel történő spamszűrés, a védekező cégek 38%-a rendelkezik ilyennel. 18%-uk a levelezőbe beépített spamszűrőt, 13%-uk open source rendszereket, és szintén 13%-uk az internetszolgáltató által rendelkezésre bocsátott megoldásokat használja. A fennmaradó 18% az anyavállalat által előírt, a tűzfalba beépített, illetve egyéb megoldásokat választ.

"A felméréseink itthon is a nemzetközi tesztekhez hasonló eredményeket hoztak. Világosan látszik, melyek a jó spamszűrő termékek, illetve melyek gyengébbek. A legtöbb spamszűrőnek nevezett termék pedig egyenesen többet árt, mint használ: gyakran értékes leveleket dob el. Ez a false positive-nak nevezet jelenség pedig drágábbá tehet egy megoldást, mintha egyáltalán nem védekeznénk - és lényegesen drágábbá annál, mintha egy valamivel költségesebben bevezethető, de jól működő megoldást választanánk" - mondta el Nemes Dániel a filter:max stratégiai igazgatója.

A szűrők hatására a spamek arány átlagosan harmadára esik vissza, vagyis 29,2%-ról 9,07%-ra, ami azt mutatja, hogy a legtöbb terméknek még a felismerési hatékonyságán is van mit javítani. A nagyobbik probléma, a false positive (vakriasztás) eseteit vizsgálva kiderült, a cégek legalább 41%-ánál előfordult már, hogy a spamszűrő fontos levelet minősített kéretlennek, holott ez bizonyos megoldásokkal teljesen kiküszöbölhető. Nyilvánvaló az is, hogy azok, akik szerint nem történt téves felismerés, esetenként átsiklottak efelett, vagy a fontos levél eldobása miatt nem is értesültek róla, tehát a valóságban ez az érték akár jóval magasabb is lehet.

Nemes Dániel, az eredmények kapcsán hangsúlyozta, hogy fatális hiba a spamszűrő kiválasztásakor az árat vagy az antivíruspiacon elért nevet tekinteni elsődleges szempontnak. "Véleményünk szerint a világpiacon öt elfogadható minőségű spamszűrő technológia létezik, amiből három van jelen Magyarországon, és ebből kettőt képvisel cégünk. Minden esetben az ajánljuk az érdeklődőknek, hogy próbálják ki a megoldást, mielőtt megvásárolják vagy használatba veszik" - mondta el Nemes.

"Amellett, hogy a filter:max a kis-, közepes cégek igényeihez igazított megoldásokkal és rugalmas pénzügyi konstrukciókkal segíti a spamszűrők elterjedését ebben a szektorban is, 30 napos próbalehetőséget kínál minden általa forgalmazott megoldásra. Ráadásul a filter:mail MessageLabs szolgáltatás tesztje semmilyen szoftver telepítését nem igényli, 5 perc alatt elindítható - többek között ennek is köszönhető népszerűsége" - mondta el Nemes.
Kulcsszavak: filtermax spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38