Dell: nem lesz olcsó AMD laptop

Milkovits Gábor, 2006. január 18. 10:37
Josh Claman, a Dell brit részlegének főnöke cáfolja azokat a sajtóban megjelent találgatásokat, amelyek szerint a vezető PC-gyártó AMD processzorral felszerelt olcsó laptopok forgalmazását tervezi.
Claman szerint a sajtó túl sokat lát bele Michael Dell-nek a CES-an elhangzott azon szavaiba, amelyekben "határozott lehetőségként" említette az AMD-vel történő együttműködést. A Dell ugyanis sosem zárta ki teljesen az AMD lapkáinak használatát termékeiben, a két cég évek óta folyamatosan tárgyal az esetleges lehetőségekről, Claman azonban kihangsúlyozta, ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy olcsó, "fapados" számítógépeket szeretnének gyártani. Claman szerint a legtöbb vásárlót, különösen a vállalati ügyfeleket nem az érdekli elsősorban, hogy mely gyártó processzora található egy PC-ben, hanem sokkal inkább a minőség, az ár és a használhatóság.

Claman elmondta még a sajtónak, hogy a jelenleg néhány gyártó által forgalmazott 150 dolláros laptopok az internetes böngészésen és a családi fotók tárolásán kívül szerinte nem sok mindenre jók. A Dell pedig, amelynek eladásai 90 százalékban a vállalati szektorra összpontosulnak, valószínűleg nem kíván beszállni az otthoni fogyasztókat célzó piacon dúló elkeseredett árversenybe, főleg ha ez még a cég imázsát is ronthatja.
Kulcsszavak: Dell AMD notebook

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38