A TDK kivonul az írható CD-k és DVD-k gyártásából

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 9. 10:12
A New York-i tőzsdén is jegyzett TDK bejelentette, hogy igazgatótanácsa 2006. március 8-án megtartott ülésen úgy döntött: tovább gyorsítja a felvevő média üzletág átalakítását, megszünteti a TDK csoportban az írható CD-k és DVD-k gyártását.
Ennek folyományaként döntés született a termelő berendezések leállításáról európai leányvállalatában. a luxemburgi Grand Duchy-ban lévő TDK Recording Media Europe-ban is. A bezárásra a tervek szerint 2006 májusának végén kerül sor. Ez a döntés teljessé teszi a TDK kivonulását az írható CD és DVD termékek gyártásából, és együtt jár a Chikumagawa területen (Nagano, Japán) tavaly év végén elindított üzem átalakításával.

A TDK Corporation és a csoport vállalatai (a továbbiakban "TDK") alapvetően átalakították média felvevő üzletágaikat a most folyó pénzügyi év során. Miközben áttekintette a média felvevő üzletág átalakításának és jövőbeni stratégiáinak folyamatait, a TDK azokat a megoldásokat kereste, amelyek a legkülönbözőbb nézőpontok figyelembe vételével újra megerősíthetik az írható CD-k és DVD-k gyártásának alapjait. Azonban az írható CD-k és DVD-k piaci árának gyors csökkenése, valamint a nyersanyagárak növekvő költségei komoly problémákhoz vezettek a TDK felvevő média üzletágában. Azt követően, hogy tanulmányok sora mérte fel a termelés újra-erősítésének lehetőségét, az írható CD-k és DVD-k gyártásnak megszüntetéséről a TDK vezetése által meghozott döntés vezethet a felvevő média üzletág feljavításához és reformjához annak érdekében, hogy alapvetően megváltozhasson az üzleti modell.

Ezzel a döntéssel a TDK felgyorsítja az írható CD és DVD termékek jelenlegi generációjára kialakított eredeti tervező-gyártó (original design manufacturer - ODM) üzleti modell érvényesülését, vagy a harmadik fél számára történő szállítást.

A kék lézeres lemezek területén - e termék felfutására már a közeljövőben nagyon számítanak - a TDK folytatja kutatási és fejlesztési (R&D), valamint termelő tevékenységét: utóbbi különösen a hozzáadott értékkel rendelkező termékekre irányul; a kísérleti termelés a Chikumagawa Tecno Plan területén folyik, Japánban. A TDK forrásait az adathordozó szalagok üzletágának erősítésére is összpontosítja, hiszen ez másik alapvető fontosságú üzletága.

Egy sor átalakítással kapcsolatos tevékenység beindításán keresztül a TDK egyszeriben megjavítja felvevő média üzletágának üzleti struktúráját, keresi a hatékonyság és a nyereségesség javításának jövőbeni lehetőségeit, és felgyorsítja a változásokat az üzleti struktúrában és az alapvető termékek fejlesztésében.

Kulcsszavak: DVD-RW DVD +céginfo TDK

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55