A külföldi mobilhasználat tarifái egy helyen

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 6. 09:01
Az utazási szezon kezdetén a mobiltelefonok külföldi használatának díjairól is tájékoztat a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tantusz portálján - közölte az NHH az MTI-vel szerdán.
A közlemény szerint a www.tantusz.nhh.hu oldalon mostantól a hazai mobilszolgáltatók tarifáinak összehasonlításán és a szélessávú internetszolgáltatások bemutatásán túl a külföldi mobiltelefon-használat, a roamingolás költségeiről is hiteles tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők. Az egyes tarifák jelentősen eltérhetnek, percenként akár több száz forintos különbségek is lehetnek, függően attól, hogy a felhasználó honnan hova telefonál, hogy melyik hazai szolgáltató ügyfele, illetve milyen előfizetése vagy kártyás csomagja van.

A 2005 novemberében elindított Tantusz Roaming a mobilszolgáltatók előfizetéses és kártyás ügyfeleit tájékoztatja arról, mennyibe kerül a mobiltelefon-használat az EU-tagállamokban, a szomszédos országokban, illetve a legnépszerűbb turisztikai célországokban. Könnyen és egyszerűen tájékoztat arról, mennyibe kerül külföldön hívást fogadni, illetve indítani haza, a tartózkodási vagy harmadik országba, mi az ára az SMS-, MMS-küldésnek vagy -fogadásnak - áll a közleményben.

A mobiltelefon használata külföldön lényegesen drágább, mint belföldön. Roamingoláskor, a hívás fogadásáért is fizetni kell, de általában még így is jóval olcsóbb fogadni a hívást, mint külföldről hazatelefonálni. Külföldről egy harmadik országot hívni, illetve az adott országon belüli hívást kezdeményezni lényegesen többe kerül az itthon megszokottnál - hívja fel az utazók figyelmét a hivatal.

Emlékeztetnek arra, hogy az Európai Bizottság többször állást foglalt már a roaming-tarifák csökkentése, illetve szabályozása érdekében. A Nemzeti Hírközlési Hatóság részt vesz a szabályozás előkészítésében, és örömmel veszi, hogy a szolgáltatók - a hatóságok és a bizottság lépéseire reagálva - megkezdték a roaming-tarifák csökkentését - hangsúlyozzák.

A portált indulása óta több mint 1,8 millió alkalommal keresték fel a tarifák, illetve a szélessávú hozzáférések iránt érdeklődők.
Kulcsszavak: roaming

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40