Megújult a Nokia Intellisync Device Management

forrás Prim Online, 2006. november 19. 11:58
A Nokia Intellisync Device Management támogatja a Nokia Eseries és a Windows Mobile 5 platformot használó mobilkészülékek Microsoft Exchange ActiveSync beállításait is.
A Nokia Intellisync Device Management megoldása támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync beállításokat az S60 3rd Edition és a Symbian operációs rendszereken alapuló Nokia Eseries készülékcsaládon – a Nokia E50-en, E60-on, E61-en és az E70-en –, valamint a Windows Mobile 5.0 platformot használó eszközökön, például a Palm Treo 700 W és a Motorola Q készülékeken is. Az Intellisync készülékkezelési megoldás segítségével a rendszergazdák mostantól a hálózaton keresztül, központilag konfigurálhatják és kezelhetik a Nokia Eseries készülékek és a Windows Mobile 5.0 operációs rendszerrel működő készülékek mobil e-mail-, naptár- és névjegyzék-beállításait. Enne köszönhetően az alkalmazottaknak vagy az informatikai osztálynak nem kell manuálisan, egyenként megadni a készülékeken a megfelelő Exchange szerver beállításokat. Az új szolgáltatás fontos szerepet játszik majd a nagyszabású vállalati Exchange ActiveSync e-mail rendszerek telepítése során.

Az Exchange ActiveSync a Microsoft egyik protokollja, amely a vezeték nélküli push e-mail célba juttatására, illetve a mobilkészülék és a Microsoft Exchange szerver között a naptár- és névjegyzék-szinkronizálására szolgál. A Nokia a kifejezetten a Nokia Eseries mobilkészülékekhez kifejlesztett „Mail for Exchange” készülékkliensen keresztül alkalmazza a Microsoft Exchange ActiveSync protokollt. A Windows Mobile 5.0 platformot használó készülékek Exchange ActiveSync beállítás-kezelője Intellisync Mobile Suite (mobil programcsomag) klienst használ. A Mail for Exchange megoldás lehetővé teszi, hogy a kompatibilis Microsoft Exchange szerverekről vezeték nélkül szinkronizálhatók legyenek az e-mailek, a naptárbejegyzések és a névjegyzék-adatok.

„A mobil munkaerő folyamatos bővülésével egyidejűleg a vállalatok olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel bárhol költséghatékonyan és egyszerűen biztosíthatják alkalmazottaiknak az e-mailekhez, naptárbejegyzésekhez és más adatokhoz való hozzáférést” – mondta el Kim Akers, a Microsoft Corp. Unified Communications üzletágának igazgatója. „A Nokia Intellisync Device Management megoldásával a készülékeket hálózaton keresztül is be lehet állítani, amely napjainkban, a mobilmegoldások széles körű telepítésének idején nagy kihívás elé állítja az informatikusokat.”

„A mobil e-mail az üzleti világban már most is elengedhetetlen. A megoldás tömeges elterjedését azonban eddig hátráltatta a költséghatékony és kontrollált telepítési megoldások hiánya. Az Intellisync készülékkezelés új funkcióival a vállalati informatikusok a hálózaton keresztül telepíthetik és állíthatják be az ActiveSync megoldást a Nokia Eseries és a Windows Mobile 5.0 platformot használó készülékeken. Az új megoldás, számos lehetőséget nyit meg a mobil e-mail előtt” ‑ nyilatkozta Scott Cooper, a Nokia Mobility Solutions részlegének alelnöke. „A központosított készülékkezelési megoldás biztosította átláthatóság és információk révén az informatikusok és a vállalatvezetők biztosak lehetnek a vállalati adatok és a készülékek biztonságában, ugyanakkor a mobilitás költségei továbbra is ellenőrizhetőek maradnak.”

Az Intellisync készülékkezelési megoldás a vállalat készülékeinek üzembe helyezésétől kezdve a telefonok élettartamának végéig használható. A megoldás konfigurálja és beállítja a készülékeket, telepíti az alkalmazásokat, frissít, és szükség esetén eltávolítja a programokat, valamint a biztonsági rendszert is karban tartja. Emellett az elveszett vagy illetéktelen kézbe került készülékek távirányítással zárolhatók és a rajtuk tárolt adatok törölhetők.

Az Intellisync készülékkezelés a céges informatikai rendszer részeként vagy a szolgáltató által biztosított hosztolt szolgáltatásként minden vállalatméretnél jól alkalmazható. Az Intellisync Device Management a Nokia vállalatoknak, mobilszolgáltatóknak és szolgáltatóknak kínált, széles skálát lefedő, egységes készülékkezelési rendszerének egyik eleme. Az egységes készülékkezelési rendszer segítségével a szolgáltatók teljes ügyfélkörüket kiszolgálhatják, és teljes körű készülékkezelést biztosíthatnak.

Az Intellisync mobil programcsomag az Intellisync Wireless Email (vezeték nélküli e-mail), az Intellisync Device Management (készülékkezelés), az Intellisync Application Sync (alkalmazás-szinkronizáló), az Intellisync File Sync (fájlszinkronizáló), és az Intellisync Call Connect (híváskapcsoló) megoldásból épül fel.
Kulcsszavak: Nokia

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is kapható a Huawei zászlóshajó-okostelefonja

Már elérhető hazánkban a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a HUAWEI Pura 70. A gyártó épp egy hete bővítette hazai termékportfólióját a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellekkel, és ezúttal az okostelefonok piacán erősíti jelenlétét a HUAWEI Pura 70 okostelefonnal. Az új sorozat a Huawei P széria mobilfotózás és dizájn terén szerzett tapasztalatait építi tovább: többek között az Ultra Lighting XMAGE kamerarendszernek köszönhetően lehetővé teszi a gyors és éles fényképek készítését is. 

2024. szeptember 28. 13:30

A Galaxy S24 széria még több felhasználónak kínál Galaxy AI funkciókat

A Samsung bemutatja a Galaxy S24 FE okostelefont, a Galaxy AI ökoszisztéma legújabb tagját, amely még több felhasználónak kínál prémium kategóriás mobilélményt.

2024. szeptember 27. 16:46

Xiaomi 14T: Kiváló éjszakai fényképezés fejlett mesterséges intelligenciával

A Xiaomi büszkén mutatja be legújabb zászlóshajó okostelefon-sorozatát, a Xiaomi 14T sorozatot, amelyet a csúcskategóriás képalkotási képességeket kereső fotózás-rajongóknak terveztek. Az okostelefon-fotózás újragondolásával, különös hangsúlyt fektetve a kivételes éjszakai fotózásra, a Xiaomi 14T sorozatot erőteljes mesterséges intelligencia-funkciók egészítik ki. 

2024. szeptember 27. 09:57

Kiderült, milyen felújított telefonokat vásárolnak a diákok

Egy diákkedvezményes kuponnal rendelő ügyfél fejlettebb és újabb okostelefont vásárol egy átlagos vásárlónál. A Rejoy a Diverzum diákkedvezményes platformmal közösen vizsgálta meg, miként befolyásolta az iskolai mobilhasználati szokások változása a diákok készülékvásárlási szokásait.

2024. szeptember 25. 18:16

A Viber ismertette a megbízható márka-felhasználói kommunikáció jövőjét Magyarországon

A Rakuten Viber, a vezető globális kommunikációs platform, amely világszerte több százmillió felhasználót köt össze biztonságosan több ezer márkával, bemutatta az alkalmazás legújabb funkcióit, amelyekkel még hatékonyabb és megbízhatóbb lehet a magyar vállalkozások és fogyasztók közötti kommunikáció, és interakció.

2024. szeptember 25. 13:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10