A Google saját mobilhálózatot építene

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 23. 20:21

A Google képviselői hétvégén bejelentették, hogy vállalatuk részt venne az Egyesült Államokban a legközelebbi mobilfrekvenciasáv aukcióján, és közel ötmilliárd dollárt áldoznának erre a célra.

A keresőóriás kivetné hálóját a nemrég felszabadított 700 MHz-s frekvenciasáv egy darabjára, melyért nem kevesebb mint 4.6 milliárd dollárt volna hajlandó fizetni az internetes cég. Az árverésen való részvételt azonban komoly feltételekhez köti a Google elnök-vezérigazgatója, Eric Schmidt, aki egy az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) címzett nyílt levélben fogalmazta meg feltételeit. Eric nagyobb szabadságot akar elérni, vagyis azt szeretné, ha a felhasználók bármilyen kommunikációs eszközt használhatnának a hálózaton, és bármilyen szoftvert, tartalmat letölthetnének készülékeikre, nem utolsó sorban pedig véleménye szerint más szolgáltatók számára is biztosítani kellene a frekvenciákhoz való szabad hozzáférést. Jelenleg az Egyesült Államokban a mobiltársaságok határozzák meg, hogy a fogyasztók milyen készülékeket használhatnak a hálózaton, és arra milyen szoftvereket tölthetnek le.

Kevin Martin, az FCC vezetője egy a USA Today-nek adott interjújában kijelentette, hogy nyitottak a Google javaslataira.
A frekvenciasávok árverésének pontos időpontját még nem tűzték ki, azonban előreláthatólag valamikor jövőre kerül sor az aukcióra.

Kulcsszavak: Google mobilhálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36