A Microsoft idén is támogatta a magyar közoktatásban dolgozók informatikai továbbképzését

forrás Prim Online, 2007. augusztus 30. 12:03

Idén augusztus 22. és 24. között tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Microsoft nyári tanár-továbbképző kurzusát a Budapesti Műszaki Egyetemen. A rendezvény célja minden évben az, hogy segítse az informatika tanárokat a naprakész információ átadásában, a rendszergazdákat pedig a korszerű informatikai megoldások bevezetésében és hatékony működtetésében.

A 3 napos ingyenes képzésen 400 számítástechnika tanár és iskolai rendszergazda elkülönített csoportokban, testre szabott tematika alapján ismerkedhetett meg az informatikai szakma legújabb fejlesztéseivel. Az akkreditált eseményen külön szekció foglalkozott számítástechnika-oktatási és az infrastruktúra-üzemeltetési feladatokkal, az előadások után pedig laborgyakorlatok formájában nyílt mód a hallottak gyakorlatban történő kipróbálására is. A Windows Vista és Office2007 mellett szó esett a számítógépes biztonságról és menedzsmentről, valamint a középiskolai programozás-oktatásról és az informatikai érettségi tapasztalatairól is.

 „A Microsoft Társ a Tanulásban (Partners in Learning - PiL) programja az elmúlt négy évben a programban résztvevő 101 országban több millió tanár és diák képzését segítette elő. Ezen program egyik kiemelkedően sikeres eleme a magyarországi konferencia” - mondta a rendezvény megnyitóján Teo Milev, a program közép- és kelet-európai vezetője.

„Évek óta rendszeresen részt veszek a Microsoft Nyári Tanár-továbbképzésén. Most is, mint mindig, már az első napon annyi új és érdekes dolgot hallottam, hogy alig győztem jegyzetelni. A konferencia olyan lendületet ad az évkezdéshez, hogy alig értem a tanévnyitó értekezleten éppen csak „ébredező” kollégáimat. Azonnal lehetne pályázni, versenyt szervezni, SharePointot és Exchange szervert létrehozni, valamint minél több gépen ismerkedni a Windows Vistával és a 2007-es Office rendszerrel” - nyilatkozta a konferencia után Szalayné Tahy Zsuzsa, a budapesti Szent István Gimnázium informatika és matematika szakos tanára.

Kulcsszavak: Microsoft-hu oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36