Rádiós műsorcsereportál indul

Szeptembertől szabad a műsorvásár

forrás Prim Online, 2007. szeptember 18. 17:46

A helyi rádiók versenyképességének növelése érdekében rádiós műsorcsere portál üzemeltetését kezdi meg szeptember elejétől az interneten az Audmax Broadcast Kft. A pályázati finanszírozással létrejött kezdeményezés minden műsorkészítőnek és rádióadónak lehetőséget kínál hangzóanyagok fel- és letöltésére.

A Baross Gábor Innovációs Program finanszírozásában készült műsorcsere.hu címen elérhető portálra a rádiószerkesztőségek, újságírók, műsorkészítők helyezhetik el szélesebb érdeklődésre is számottartó hanganyagaikat. Ezután a továbbfelhasználásra a vevők egy jól kategorizált listából kiválasztva, térítés ellenében letölthetik és beilleszthetik adásukba, honlapjukba a kész riportokat, stúdióbeszélgetéseket, műsorokat. Az első anyagokat a műsorkészítők szeptember elejétől helyezhetik el az oldalon.

A műsorcsere portál célja megkönnyíteni a közszolgálati kötelmek teljesítését azzal, hogy az oldalon egyedi gyártási költségnél olcsóbban lehet hozzáférni jó minőségű híranyagokhoz. A portált létrehozó és üzemeltető Audmax Broadcast Kft. vevőként elsősorban a lokális rádiókra és a közműsorokat szolgáltató adókra számít, míg a kínálati oldalon a kisebb-nagyobb rádióállomások mellett független műsorkészítők, szabadúszók megjelenését is várja. Az oldal ugyanis a műsorokat feltöltők számára nemcsak rádiós megszólalási lehetőséget, de minden letöltés után jövedelmet is jelent.

A továbbértékesítési lehetőség olyan műsorok elkészítését is rentábilissá teheti, melyek egyetlen szerkesztőségnek eddig túl nagy kiadást jelentettek volna. Fábián Zoltán cégvezető várakozása szerint a portál rövid időn belül a rádiós műsorszolgáltatók és műsorkészítők mindennapi munkaeszközévé válik, egyfajta virtuális alkotói műhelyként szolgál majd.

 

Kulcsszavak: média rádió onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55