A Sony húz hasznot a Nintendo Wii-hiányból

Milkovits Gábor, 2007. november 15. 21:25

Miközben a Nintendo Wii készüléke ellátási gondok miatt Amerikában sok helyen elfogyott az üzletekből, a Sony PS3 eladásai megduplázódtak az utóbbi hetekben, főként persze a 399 dolláros modell bevezetése óta.

A Sony november 2-án dobta piacra az olcsóbb, 40 GB-os modellt, a 80 GB-os verzió árát pedig ezzel párhuzamosan 600-ról 500 dollárra csökkentette. A 400 dolláros változat persze még mindig 150 dollárral kerül többe a Wii-nél, sőt a 20 GB-os Xbox 360-nál is 50 dollárral drágább, ám úgy tűnik, az amerikai vásárlók egy része ennyivel már hajlandó többet áldozni a Blu-ray optikai meghajtóval és nagyfelbontású (HD) grafikával felruházott játékkonzolért. Eközben a PS3, illetve a Sony egy váratlan segítséget is kapott, ugyanis a Nintendo Wii-ből a hatalmas kereslet miatt asz Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában akadozik az ellátás.

A két faktor együttes hatására a PlayStation 3 heti forgalma a hónap elején a korábbi 30-40 ezerről 75, majd 100 ezerre nőtt a tengerentúlon. Howard Stringer Sony-vezér szerencsés véletlennek nevezte az árleszállítás és a Wii-hiány időbeli egybeesését, ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy PS3-ügyben végre valóban megtörtént az az áttörés, amire kezdettől fogva vártak. Stringer egyúttal a kéklézeres DVD formátumok ügyében is visszanyerte magabiztosságát; míg néhány napja még patthelyzetről beszélt a két platform harcában, most úgy nyilatkozott, hogy a fellendülő PS3-forgalom az ünnepi szezonban óriási előnyhöz juttatja majd a Blu-ray tábort a HD DVD-vel szemben az eladott készülékek tekintetében.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55