Symantec-Európai Bizottság együttműködés az internetes veszélyek ellen

forrás Prim Online, 2008. április 4. 09:03

Az Európai Bizottság anyagi eszközöket biztosít a Symantecnek az internetes veszélyek terén folytatott kutatásaihoz. A hároméves, WOMBAT (Worldwide Observatory of Malicious Behaviours and Attack Threats = a rosszindulatú magatartás és a veszélyeztető támadások világméretű megfigyelése) néven futó projekt célja, hogy új eszközöket biztosítson az internetes gazdaságot és használóit célba vevő meglevő és felbukkanó veszélyek megismeréséhez. A Symantec új, európai kutatólaboratóriuma a WOMBAT konzorciummal együttműködve az internetes veszélyek és a rosszindulatú programok, tendenciák jobb megismerésére törekszik.

A WOMBAT projekt a Symantec világelső Global Intelligence Networkjét használva a vezeték nélküli és a felderítő rendszerekben használható új érzékelési eljárásokat fogja kutatni, illetve biztosítja a szakemberek jobb együttműködését. Ezen felül a megfigyelt támadások jellemzését szolgálandó új eljárásokat vizsgál meg, és új, a védelmi tanácsadókat segítő modelleket fejleszt ki, hogy azok megfelelő ellenintézkedéseket választhassanak a veszélyekkel szembeni védekezéshez.

2004 óta a WOMBAT a harmadik hosszú távú projekt, amelyhez a Symantec anyagi eszközöket kap az Európai Bizottság versenyeztetéses kiválasztási eljárása során. A Symantec jelenleg is együttműködik kutatóintézetekkel, élenjáró műszaki cégekkel és európai távközlési szolgáltatókkal az Európai Bizottság hároméves adathalászat elleni projektjében, és most fejezte be az Európai Bizottság 33 hónapos, LOBSTER nevet viselő, európai szélessávvédelmi kutatási projektjét.

A Symantec új európai kutatóhelye az újításra, új ötletek létrehozására és az eljövendő új eljárások kifejlesztésére fog összpontosítani. A Symantec kutatólaboratóriuma külső kormányzati ügynökségekkel, egyetemekkel és vállalatokkal dolgozik majd a hosszú távú tanulmányokat és rövidebb távú, a Symantec valamennyi üzleti területének ügyfelei számára közvetlen hasznot hajtó újításokat egyaránt felölelő projekteken. A Symantec kutatólaboratóriumának eddigi, kereskedelmi forgalomba került fejlesztései közé tartozik a cég első levélszemét-ellenes eljárása, a hibakiaknázást megakadályozó, a gyorsan terjedő hálózati veszélyeztetőket meggátló általános módszere, a Symantec Veritas mentési termékeinek teljesítményét növelő, valamint a létfontosságú infrastruktúra védelmét elősegítő technikája.

A Symantec európai kutatólaboratóriumát dr. Marc Dacier, a számítógépes biztonság nemzetközileg elismert szakértője vezeti. A szakember korábban hálózati és számítási műveleti biztonságot oktatott az Eurecomnál, a kommunikációs rendszerek posztgraduális oktató- és kutatóközpontjában, Európa egyik, különösen a hálózati és számítógépes biztonság terén legaktívabb akadémiai kutatóintézetében. Tudományos körökben folytatott, kiterjedt munkája mellett az iparban is tevékenykedett. Az általa betöltött pozíciók közül talán az IBM zürichi kutatólaboratóriumában az általános védelmi elemző laboratórium vezetői posztja a legemlítésreméltóbb. Több mint 50 jelentős védelmi és megbízhatósági konferencia programbizottságában vett részt, és számos műszaki folyóirat szerkesztőbizottsági tagja volt.

Kulcsszavak: Symantec EU security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36