Veszélyben a PayPal-felhasználók

Genda Csongor Zoltán, 2008. július 23. 17:39

Kínai internetes bűnözők ismét a PayPal ügyfeleit vették célba, és megtévesztő módszerekkel azok belépőadatait akarják megszerezni, hogy hozzáférhessenek a gyanútlan áldozatok egyenlegéhez.

Az utóbbi években számtalan támadást hajtottak végre a hackerek az eBay tulajdonába tartozó online fizetési szolgáltató ellen, a mostani is hasonló az eddigiekhez. A G Data biztonságspecialista jelentése szerint tegnap este óta nagymennyiségű Phishing e-mailt küldött ki egy kínai adathalászbanda, amelyben értesítik a címzetteket, hogy gyanús pénzmozgásokat észleltek a számlájukon, ezért arra kérik őket, hogy kattintsanak a levélben lévő linkre. Ha ez megtörtént, akkor a felhasználók előtt megjelenik egy a PayPal weboldalára megtévesztésig hasonló site, ahol az áldozatoknak ellenőrzés végett meg kell adniuk azonosítókódjukat. Ha a felhasználók nem is adják ki adataikat, már a honlap lehívásával is fertőzésveszélynek teszik ki magukat, ugyanis a hackerek elhelyeztek a webhelyen egy trójai programot.
A biztonságspecialisták azt ajánlják az internetezőknek, hogy ne hagyják magukat becsapni az adathalász célból kiküldött levelek által.

Kulcsszavak: PayPal security hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38