Új Full-HD plazmatévémodellek a Panasonictól

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 20:32

A Panasonic bemutatta 147 cm-es (TH-58PY800) és 165 cm-es (TH-65PY800) modelljeit, amelyek a Viera plazmatelevíziók PY800 sorozatának legújabb darabjai.

Mindkét modell 30.000:1 valós kontrasztaránnyal és 1.000.000:1 dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedhet, így a képernyőn a fekete felületek nem lesznek szürkék vagy sötétszürkék. A két új modell a Panasonic új V-Real Pro 3 jelfeldolgozó technológiáját is alkalmazza, amely optimalizálja a kijelzőpanel teljesítményét, hogy zökkenőmentesen, kristálytisztán jelenhessenek meg a gyors mozgású jelenetek anélkül, hogy a finom színárnyalatok csorbulnának. A 134 milliárd megjeleníthető színnek és 5.120 lépcsős önálló színárnyalatnak köszönhetően a V-Real Pro 3 élénk színeket és folyamatos átmeneteket biztosít a képkockák között.

Az új modelleket a ’digitális mozi hatású színkezelés’ funkcióval is felszerelték. A Viera színskálája a hagyományos HDTV színszabvány 120%-át fedi le. Ez a széles színskála gazdagabb, élénkebb színhatást is produkál az x.v.Colour jelekből. A két modellbe 100 Hz-es kettős pásztázású (100 Hz Double Scan) technológiát is beépítették, hogy minimálisra csökkentsék a nagyobb képernyőméretnél előforduló vibrálást azzal, hogy minden képet kétszer jelenítenek meg egymás felett, ezzel pihentetve a szemet. A két modell már az ’intelligens képalkotási’ technológiát (Intelligent Frame Creation) is alkalmazza, amely az eredeti képkockák alapján mozgáskompenzációs közbülső képkockák sorozatát számítja ki, hogy a gyors mozgású jelenetek folyamatosak és tiszták legyenek, és a képi tartalom tökéletesen jelenjen meg a képernyőn.

A PY800 sorozat 147 és 165 cm-es modelljeit mindezeken túl alacsony környezeti hatásúnak is tervezték. A Panasonic az első olyan televíziógyártó, amely kivonta az ólmot plazmaképernyőiből. A G11 Full-HD panel egyáltalán nem tartalmaz ólmot, és az Eco módot is kínálja, amely automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz igazítja a képernyő fényerejét az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében. Ráadásul a paneleket úgy alkották meg, hogy élettartamuk meghaladja a 100 000 órát. A kijelzőpanelek ettől eltekintve is rendkívül tartósak. A szállítás során vagy a videojáték hevében előforduló ütések nincsenek hatással a készülék működésére.

Mindkét modell rendelkezik a V-Audio Surround hangással és az SRS TruSurround XT funkcióval. A V-Audio Surround hangzásnál a passzív hangszórók erőteljes, kifejező mélyhangzást biztosítanak. Ugyanakkor ez a technológia optimalizálja az alacsony és a közepes frekvenciatartományokban is a hangvisszaadást. Az SRS TruSurround XT arról gondoskodik, hogy a többcsatornás hangzást a két hangszórós rendszer olyan módon adja vissza, hogy a 31 wattos zenei teljesítmény mellett is surround hangminőségű élményt nyújtson a felhasználónak.

A két új plazmatelevízió négy-négy HDMI-csatlakozóval rendelkezik, amelyek képesek a mozifilmekre jellemző 24p-s jelek feldolgozására. Hogy a felhasználó tökéletes házimoziélményben részesülhessen, amikor például Blu-ray lemezt használ, a 24p Real Cinema funkció az eredeti képek alapján új, közbülső képkockák sorozatát alkotja meg, és ezáltal a képi jeleket optimalizált formában, akadozásmentesen jeleníti meg.

A Viera Link (HDAVI 3) révén a legtöbb Panasonic audióvizuális készülék könnyen vezérelhető egyetlen távirányítóval. Függetlenül attól, hogy Panasonic DVD- vagy Blu-ray lejátszóról, HD kamkorderről vagy házimozirendszerről van szó, mindezek a készülékek közvetlenül irányíthatók a Viera televízió távirányítójának és a speciális képernyőmenünek a segítségével. Az új Panasonic DIGA DVD- és merevlemezes felvevőkkel való összehangolt működés is rendkívül praktikus. A PY800 modellek nem csupán beállításaikat és csatornakiosztásaikat szinkronizálják automatikusan a felvevőkkel. A műsorokat is közvetlenül lehet rögzíteni a Viera televízió távirányítóján egyetlen gomb lenyomásával. Emellett az SD-kártyabemenet és a számítógépes csatlakozás is hozzájárulnak az egyszerű működtetéshez. Az SD-kártyaolvasó támogatja az AVCHD és HD-JPEG formátumokat.

A Panasonic TH-65PY800 és TH-58PY800 plazma televíziók a szakkereskedésekben 2008 októberétől lesznek megvásárolhatók.

Kulcsszavak: TV Panasonic

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36