Beépített Blu-ray felvevős LCD tv

Milkovits Gábor, 2008. október 15. 20:38

A Sharp bemutatta a világ első beépített Blu-ray lemezes felvevőt tartalmazó LCD televízióit, amelyeket novemberben piacra is dob.

Az új Aquos DX széria 26-50 colos képátmérőjű modelleket tartalmaz, amelyekben dupla digitális tuner van annak érdekében, hogy felvétel közben is lehessen csatornát váltani. A beépített felvevő támogatja az új MPEG4 H.264/AVC digitális tömörítési formátumot, amely közel ötször annyi mozgókép rögzítését teszi lehetővé egy adott kapacitású Blu-ray optikai lemezen, mint a régebbi MPEG2 formátum. Ez egy 25 GB-os lemez esetében 11 órányi HD nagyfelbontású videót jelent egy korongon.

A beépített felvevős LCD tévék persze leginkább a helytakarékosságot favorizáló, az ilyen mindent-az-egyben készülékeket kedvelő japán piacon számíthatnak biztos sikerre már novembertől, de azért másutt is lehet esélyük akkor, ha megfelelő árelőnyt kínálnak az egyedi készülékekkel szemben. Ezt egyelőre nem lehet tudni, de jövőre elvileg kiderül, mivel a Sharp ígérete szerint 2009-től Európában is kaphatók lesznek.

Kulcsszavak: Sharp Blu-ray TV

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36