Prémium kategóriás készülékekre fejleszt a Nav N Go

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 4. 09:16

A Nav N Go (NNG) a hannoveri CeBIT számítástechnikai kiállításon mutatta be a kifejezetten készülékgyártóknak szánt iGO primo elnevezésű navigációs szoftverét.

A 2009-ben megjelent, iPhone-telefonokra is letölthető iGO amigo alapjaira épülő, de már a legújabb technológiai fejlesztéseket tartalmazó primo több mint 30 új funkcióval ígér kényelmesebb navigálást, a domborzat látványosabb megjelenítése mellett élethű
közlekedési táblákkal segíti a biztonságosabb vezetést.

Az újdonság iránt érdeklődők április elejétől találkozhatnak az új szoftverrel telepített készülékekkel.

Az NNG a navigációs trendek változását követve az okostelefonok piacán kíván erősíteni. Az Apple telefonjai után az új térképszoftver már az Android operációs rendszereket futtató telefonokon, köztük a Google januárban megjelent Nexus One készülékére is letölthető lesz.

Jóllehet a Google is rendelkezik navigációs megoldással, ez azonban csak az Egyesült Államokban működik, ráadásul a térkép-információk eléréséhez folyamatos internetkapcsolat szükséges, ezzel szemben az NNG szoftvere szinte az egész világra
kiterjedően kínálja az adatforgalom nélküli navigációt.

"A kéziszámítógépek (PDA) piacát az okostelefonok váltják fel, így a készülék nélkül, memóriakártyán értékesített szoftverek jelentősége is háttérbe szorul" - mondta el az MTI-nek Szilágyi Zoltán az NNG termékértékesítési igazgatója. Hozzátette, hogy
kizárólag a navigációs célra fejlesztett eszközök (PNA) is csak szoftverrel együtt használhatók, ezekre pedig korábban sem lehetett külön szoftvert vásárolni.

A magyar piacon megjelent olcsó, "mezítlábas" eszközökre csak a Sygic és az NDrive terméke volt legálisan beszerezhető. A térképfrissítések nehézségei miatt a vásárlók viszont a "megszokott" iGO 2006 vagy az újabb, 3D navigációs felülettel ellátott iGO 8
feltört, illegális változatát használták.

Becslések szerint a navigációs eszközök mindössze 20 százalékán fut jogtiszta térképszoftver. Az NNG a szoftverkalózkodásnak elsősorban azzal próbál véget vetni, hogy olyan termékkel és szolgáltatással jelenik meg a piacon, amelyet egyre többen
választanak legálisan. Ezek közé tartozik például a www.naviextras.com címen elérhető szoftverfrissítés.

Idén az új készülékeladások közel 40 százalékát olyan vásárlók jelentik, akik a korábban beszerzett navigációs eszközeiket a jó vagy rossz tapasztalataik alapján kívánják lecserélni.

A térképfrissítési problémák elkerülése érdekében az NNG szoftvereivel kínált termékekre általában két évig garantálják a térképek frissítését.

A vásárlóknak pedig további biztonságot jelenthet az úgynevezett legfrissebb térkép garancia, ami azt jelenti, hogy a készülék első bekapcsolásától számított 30 napon belül a legfrissebb térképek ingyen letölthetők.

Kulcsszavak: Nav N Go CeBIT

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55