Vadászgörényekkel fektetik le a szélessávú internet kábeleit

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 2. 11:06

Különlegesen idomított vadászgörények segítségével fekteti le vidéken a szélessávú internet kábeleit egy brit szolgáltató - jelentette csütörtökön internetes honlapján a The Daily Telegraph; az MTI által is közreadott hírt a brit napilap később április elsejei tréfának nevezte.

A brit napilap szerint a Virgin Media immár több mint egy éve használja az állatokat a kábelfektetéshez, de csak most mutatta be a módszert a sajtónak. A vadászgörényekre feladtak egy csipet tartalmazó mellényt, amely kimutatja a vezetékben keletkezett törést
vagy meghibásodást. A módszer nagyban segíthet a szélessávú netezésben jelenleg fehér foltnak számító területek lefedésében és a falvak és a városok között kialakult "digitális szakadék" áthidalásában.

"A vadászgörények már több évszázada az ember segítőtársai. A rejtekhelykereső ösztönük miatt alkalmazzuk őket, valamint azért, mert vékony és hosszúkás testfelépítésűek, kíváncsiak és be tudnak hatolni a résekbe. Eleinte nem vertük nagydobra a kísérleteinket, előbb felmértük, mennyire alkalmazhatók tevékenységünkben a vadászgörények, s csak azután hoztuk nyilvánosságra, hogy hogyan dolgozunk" - idézte Jon Jamest, a Virgin Media szélessávú szolgáltatásának igazgatóját a lap.

A brit napilapok csütörtökön jó néhány április elsejei tréfával szórakoztatták olvasóikat.

A Daily Mail azt adta hírül, hogy a brit autóklub ezentúl jóval gyorsabban érkezik a lerobbant kocsikhoz, mivel szerelői valósággal repülnek a hátukra szerelt lökhajtásos puttonynak köszönhetően. A rakétaembert az autóklub furgonja lövi ki, annak is a hátulja. Onnan röppen a szerelő, majd pedig a célra irányítja magát és becsapódik - aki ezt elhiszi.

A The Daily Mirror és a Daily Express azt írta, hogy II. Erzsébet brit uralkodó utazási kiadásai csökkentése érdekében az easyJet fapados légitársasággal utazik. A cikkel együtt megjelent fotón látható, amint a királynő felszáll a légitársaság egy repülőgépére.

A The Independent azt adta hírül: birtokába került egy tanulmány arról, miszerint az Európai Nukleáris Kutatóközpont (CERN) vizsgálja annak lehetőségét, hogy a második nagy hadronütköztetőt a londoni metró egyik vonalán, a Circle Line-on akarja kialakítani.

A The Sun című brit lap büszkén tudatta, hogy sikerült megjelennie a világon elsőként "ízl(el)ésesen". Az ízre kíváncsiaknak hagyott egy kis üres felületet, rajta felirattal: "ITT NYALJA!" A lap kérte olvasóit, hogy tippeljék meg, mire hasonlít az íz.

Pártrokonszenvet tükröző színekben kínálta híres emblémáját a brit BMW-tulajdonosoknak a csütörtöki brit lapokban megjelent hirdetéseiben a patinás bajor autógyár, tekintettel a közelgő nagy-britanniai választásokra - valamint április 1-jére.

A fél újságoldalt megtöltő színes reklámfotókon pirosban, kékben és sárgában - vagyis a kormányzó brit Munkáspárt, az ellenzéki Konzervatív Párt és az örök harmadik Liberális Demokraták színeiben - pompáztak a jelvény belső körét kitöltő, hegyükkel érintkező
háromszögek. A cég a hirdetésében közölte: a választások közeledtével lehetőséget akar adni a brit BMW-seknek, hogy politikai nézeteiknek megfelelően "testre szabják" autójukat.

David Beckham brit focisztár az ausztrál válogatottba készül - ezt már az ausztrál ABC sajtóorgánum kürtölte világgá - ugyancsak április elseje szellemében.

További ausztrál vívmány, hogy végre sikerült kifejleszteni az emlékező tollat. Ha valaki elveszti bevásárlócetlijét, semmi baj, a toll úgyis megjegyezte, mit írtak vele korábban. A tollat feltaláló cég valóban gyárt tollakat. Neve Artline. Tavaly ellophatatlan, illetve mindenhol meglelhető tollat fejlesztett ki: nyomkövetős mikrocsippel látta el.
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55