Ötmilliárd fölött jár a mobiltelefon-kapcsolatok száma világszerte

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 12. 09:26

Egymilliárdnál is több új ügyfél csatlakozott a világ mobiltelefon-hálózataihoz az utóbbi 18 hónapban, velük együtt már 5 milliárd felett jár a Föld mobilkapcsolatainak száma.

Bizonyos régióban a mobilpenetráció meghaladta a 100 százalékot, azaz a hívás fogadására alkalmas SIM-kártyák száma a lakosság számát is felülmúlta - derül ki a Wireless Intelligence piackutató vállalat tanulmányából.

A 4 milliárdos határt 2008-ban lépte át a világ, elemzők szerint 2012-re 6 milliárd lesz a mobiltelefonálásra alkalmas kártyák száma.

"A jelenlegi ötmilliárd azt jelenti, hogy háromszor több mobiltelefon van a világon, mint személyi számítógép" - mondta Ben Wood a CCS Insight kutatóintézet elemzője.

Az ázsiai és csendes-óceáni térségből Indiában és Kínában tapasztalható a legnagyobb ütemű növekedés, e két ország a világ összes mobilkapcsolatának 47 százalékát adta a június végi adatok szerint.

A mobiltelefonok a társadalmak szerves részét képezik, legyen az egy amerikai tinédzser, aki a Blackberryjével alszik, vagy egy afrikai gazda, aki a legfrissebb terményáraknak néz utána a telefonján - magyarázta Wood.

Összesen 10 milliárd mobiltelefont értékesítettek világszerte 1994 óta, ehhez a Nokia mintegy 3,4 milliárd készülékkel járult hozzá.

Nyugat-Európában 130 százalékos a mobilpenetráció, miközben Kelet-Európában is száz főre 123 előfizetés jut.

A SIM-kártyák számát a munkahelyi és az otthoni használatra szánt telefonok, illetve a mobilinternet terjedése is jelentősen növeli. Kelet-Európában sokan vannak azok, akik egy készülékhez használnak több SIM-kártyát, hogy mindig a lehető legkedvezőbb feltételeket érjék el. Ezt a jelenséget kihasználva pedig már megjelentek azok a telefonok, amelyek egyszerre több SIM-kártyát képesek kezelni - olvasható a BBC hírportálján megjelent beszámolóban.

Kulcsszavak: mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone ügyfelei számára már 84 országban elérhető az 5G roaming szolgáltatás

A Vodafone Magyarország 2024-ben 6 kontinensen, további 24 új országban, köztük Argentínában, Kenyában és Szingapúrban teszi elérhetővé 5G roaming szolgáltatását ügyfelei számára, így immár 84 országban, 128 hálózaton biztosítva az 5G hálózat előnyeit külföldön.

2024. július 3. 14:35

Utazzunk tudatosan, hogy a legtöbbet hozzuk ki a nyaralásból

Végre itt a remek lehetőség, hogy külföldre utazzunk, azonban érdemes felszerelnünk okoseszközeinket mindenféle olyan alkalmazással, amik megkönnyítik és kényelmesebbé teszik utazásunkat. A HONOR összeszedett pár appot, amik minden utazásnál jól jönnek.

2024. július 3. 11:34

Az NMHH a lakossági mobiltelefon-díjcsomagok kínálatának változásait vizsgálta

Az idei év igen jelentős átrendeződést hozott a mobilszolgáltatások piacán. Az év eleji kisebb-nagyobb mértékű roamingadatkeret-emeléseket követően március elejétől mindegyik jelentős mobilszolgáltató inflációkövető díjkorrekciót vezetett be, majd alig egy-másfél hónapon belül sorra mindhárom szolgáltató teljesen megújította az előfizetéses mobiltelefon-díjcsomagjainak kínálatát, és többségében rövidesen lezárta vagy már bejelentette, hogy lezárja a korábban előfizethető, díjkorrekcióval megemelt havi díjú tarifacsomagjait.

2024. július 2. 15:29

Megjelent a legfrissebb Ericsson Mobility Report

Elérte a 45%-ot az 5G középsáv globális lefedettsége, azaz már szinte minden második ember számára hozzáférhető az a mobilhálózati technológia a földön, ami a lefedettség és sebesség szempontjából ideális egyensúlyt és felhasználói élményt kínál – derül ki az Ericsson Mobility Report 2024 júniusi kiadásából.

2024. június 30. 15:22

Négyből egy áruhiteles okostelefont vesz - már felújított készüléket is választhat

Egy régóta vágyott felhasználói igényt teljesít a Rejoy.hu azzal, hogy már részletfizetéssel is lehet felújított okostelefont vagy táblagépet vásárolni a piactérről. A Cofidis felmérése szerint az áruhitelre vásárlók közül négyből egy ügyfél okostelefont választ, jellemzően 150-200 ezer forintos értékben.

2024. június 29. 10:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01