Az Apple az egész Galaxy-család betiltására törekszik

Kütyü magazin, 2011. augusztus 20. 10:57

Steve Jobs vállalata ezúttal Hollandiában tett panaszt a Samsung ellen, melynek eredménye – amennyiben sikerrel jár az amerikai gyártó – az lehet, hogy Európa egész területén megszűnik az összes Galaxy okostelefon és táblagép forgalmazása.

Döbbenetes. Amikor már mindenki azt gondolta, hogy a Düsseldorfi Területi Bíróságnál kezdeményezett per a tetőpont, akkor hirtelen szembesülnünk kell azzal, hogy a múltkori eset csak a kezdet volt.
A hágai bíróság – amennyiben utat enged az Apple vádjainak – elrendelheti az összes Galaxy készülék (tabletek és telefonok) egész Európára kiterjedő betiltását. Mi, felhasználók olyan készülékektől eshetünk így el, mint például a Galaxy S II, a koreai gyártó pedig iszonyatos kiesést könyvelhet el.
Az peres eljárás érinti a Samsung mellett annak leányvállalatait is, emellett hatalmas mértékben büntetné az alperes gyártót oly módon (is), hogy az érintett készülékek forgalmazása mellett azok gyártását, raktározását és importját is tilalom alá vonná.
Hogy mikorra várhatóak a fejlemények? Nos, a bíróság döntése szeptember 15-én láthat napvilágot, s már akár október 13-án életbe is léphet.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén Kő Róbert, a Dorsum Zrt. alapítója nyerte el a Gyurós Tibor-díjat

Idén is a MENTA konferencia keretében adta át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2024-as díjazott Kő Róbert, a fintech megoldásaival a nemzetközi piacokon is jelen lévő magyar vállalat, a Dorsum Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke. 

2024. szeptember 20. 20:34

Az iPhone csúcstelefonja mostantól hazánkban is elérhető

A várva-várt iPhone 16 termékcsalád szeptember 20-án hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira. A legújabb iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max telefonok mellett az Apple ezen a napon dobja piacra az Apple Watch Series 10 óráját, valamint az AirPods 4 fülhallgatók két új verzióját is. Az okostelefon-technológia élvonalába tartozó újgenerációs termékek a mai naptól megvásárolhatók az iSTYLE hazai Apple Premium viszonteladói hálózatában.

2024. szeptember 20. 18:28

A Sony 1000X széria már elérhető füstös rózsaszín színben is

A Sony bejelentette a díjnyertes 1000X zajszűrős fej- és fülhallgató termékcsalád legújabb tagjait. A WH-1000XM5 fejhallgató és WF-1000XM5 zajszűrős fülhallgató mostantól füstös rózsaszín színben is kapható. Ez a szín a rózsaszín árnyalat és az elegáns tónus révén új lehetőségeket kínál az egyedi stílus kiegészítéséhez, így a hangzásjavító divat alapdarabjává válik!

2024. szeptember 20. 16:43

Jelentős szakmai sikerrel zárult az ELTE pályaorientációs és tehetséggondozó programja

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program (NTP-STEM-23) megvalósítására kiírt pályázatán az ELTE Informatikai Kar 20 millió forint, a Természettudományi Kar pedig csaknem 18 millió forint támogatási összeget nyert el.

2024. szeptember 20. 14:55

24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a Rátz Tanár Úr Életműdíjra

Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért 2024-ben is várja a jelöléseket a Rátz Tanár Úr Életműdíjra, amelyet immáron 24. alkalommal ítélnek oda olyan tanároknak, akik különösen sokat tettek a hazai reáloktatásért. 

2024. szeptember 20. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34