Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

forrás: Prím Online, 2024. április 11. 11:38

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

 

Öltözzünk megfelelően – Tény, hogy ez nem konkrétan a fotózásra vonatkozik, de fontos, hogy a helyzethez megfelelően öltözködjünk. Lehet, hogy az ideális szög pont egy esőtől sáros helyen van, vagy egy nehezebben megközelíthető területen. A megfelelő időjáráshoz öltözve kiküszöbölhetjük ezeket a problémákat, hogy egy kiváló lehetőséget se szalasszunk el.

 

Ügyeljünk a beállításokra – A tavasszal együtt megérkezett a színkavalkád is. Az égbolt kéksége pazar kompozíciókat eredményez a zöldellő és virágzó növényekkel a természetben, vagy az egyre színesebben öltözködő emberekkel. A megfelelő telefonbeállításokkal a legtöbbet hozhatjuk ki az ilyen szituációkból, igazán egyedi képeket lőve. A HONOR Magic6 Pro legújabb kamerarendszere egy 180MP-es telefotó lencsét (f/2.6, OIS) kínál. Van még benne 50MP-es ultraszéles látószögű kamera (f/2.0, EIS) és egy erőteljes 50MP-es fő kamera változó rekeszértékekkel (f/1.4 és f/2.0, OIS). Ezek bőven szolgálnak lehetőségekkel ahhoz, hogy életteli, vibráló színek köszönjenek vissza a részletgazdag fényképeken.

 

 

Éljenek az alakok, tükröződések – Legyünk résen, mert izgalmas alakzatokat, sziluetteket, vonalakat és formákat fedezhetünk fel akár a természetben, akár a városban. A megfelelő kompozíciókkal élvezetesebb, esztétikusabb képeket csinálhatunk, legyen szó virágok soráról, ágak mintázatairól, ajtó- vagy ablakkeretekről, vagy bármi másról, ami egyfajta keretezést ad a fotónak. Sőt, érdemes figyelni a tükröződésekre – pocsolyákra, tavakra, ablaküvegekre –, mert ezek is csavarhatnak egyet eredeti elképzelésünkön, izgalmasabbá téve a megörökített pillanatokat.

 

A mélység kontrasztja – A fókusz manuális kalibrálásával gyönyörű kompozíciókat készíthetünk, elmosva a hátteret, és élesebbé téve fényképünk alanyát. Persze ennek a fordítottja is működhet: a hátteret is kiemelhetjük, jobban kihangsúlyozva a távolságot és kontrasztot. A HONOR Magic6 Pro 2,5-szeres optikai zoommal és akár 100-szoros digitális zoommal izgalmas opciókat kínál arra, hogy képünk ne csak szép legyen, de üzenetet is közvetítsen.

 

Ne bonyolítsuk túl – Vonzó lehet minél többet besűríteni a fotóinkba, de érdemes észben tartani azt, hogy nem az alanyok mennyiségétől lesz valami kiemelkedő. A zsúfolt képeknél érdemes inkább csökkenteni a vizuális zajt, a „kevesebb néha több” elvet alkalmazva. Egy jól kontúzorott, kiemelt, fókuszba helyezett képalany sokkal intenzívebb lehet, mint egy túlbonyolított elrendezés.

Kulcsszavak: okostelefon HONOR

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01