Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

forrás: Prím Online, 2024. május 4. 12:14

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

Az aggodalmak egy része megalapozott, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy az AI nem egy heterogén technológia, és minden az alkalmazásától függ. A HONOR igyekszik olyan módon beépíteni készülékeibe, hogy azok minden szempontból a felhasználó érdekeit szolgálják. Ennek megértéséhez szükséges pár fogalom tisztázása. A mesterséges intelligencia olyan eszköz, amely algoritmusok segítségével képes emberi beavatkozás nélkül feladatok elvégzésére. Ezen belül a generatív AI képes továbbgondolni a feladatokat, és szimulálni az emberi gondolkodásmódot. Ehhez van szüksége a gépi tanulásra, amivel adathalmazokkal lehet tanítani az AI-t, így hatékonyabban végezheti a feladatát: például minél többször jelezzünk a zenestreaming programunknak, hogy milyen zenét szeretünk, annál jobban találja majd el preferenciáinkat. A mély tanulás pedig a gépi tanulás egy komplexebb formája, amely masszívabb adathalmazokkal dolgozik. Ilyenkor létrejön egy mesterséges neurális hálózat, amiket az emberi agy működése ihlet, és céljuk is azt szimulálni: ez komplexebb és átfogóbb fejlődést kínál, amivel az AI előrejelzései emberszerűbbek, valósabbak lehetnek. Vegyük sorba tehát, hogy a mesterséges intelligencia milyen módokon teszi hatékonyabbá a HONOR eszközeit!

 

 

Az AI egyik leglátványosabb alkalmazása okostelefonokban a fotózásban tapasztalható. A fényképezés lelke a megfelelő szög és megfelelő pillanat meglelése, azonban rengeteg utómunka is szükséges lehet a kívánt hatás eléréséhez. Az okostelefonos fotózás ráadásul lehetővé teszi, hogy bármikor bármit lencsevégre kapjunk, és nem biztos, hogy minden esetben művészi indíttatás hajt minket – lehet, hogy a célunk elkapni egy mozzanatot amilyen gyorsan csak lehet. Az AI a gépi és a mély tanulással számos fronton könnyítheti ezt meg. Segíthet felismerni tárgyakat és alanyokat, valamint meggyorsíthatja a képfeldolgozást és az utómunkát, így specifikus szakismeret nélkül, a paraméterek kalibrálásával érhetjük el a kívánt hatást. A HONOR Falcon kamerarendszere ezeket mind beépíti, és segít például abban, hogy mindig a legjobb, legizgalmasabb pillanatokat örökíthessük meg – például sporteseményeken. A már alapvetően óriási adathalmazának és folyamatos fejlődésének köszönhetően képes előrevetíteni a kiemelt pillanatokat, és azokat rögzíteni: például egy zsákolást egy kosárlabda-mérkőzésen azután, hogy valaki labdával a kezében ugrik a háló felé. Segíthet a minimálisan elérhető fény mesterséges felerősítésében, ezzel alacsony fényviszonyok között is pazar képeket eredményezve, de automatikusan válthat a kameralencsék között is az igényekhez igazodva.

 

Az AI neurális hálózatainak egyik legnagyobb előnye, hogy a mesterséges intelligencia képes általuk megérteni az emberi szándékot, és arra alapozni a döntéseket, javaslatokat. Ez azt jelenti, hogy minél többet használjuk HONOR telefonunkat, annál jobban tudja majd, hogy mikor mire van szükségünk. Ennek lehet egyszerűbb megnyilvánulása, mint a leggyakrabban használt appok folyamatos frissítése, de megnyilvánulhat a chatekben, keresésekben javasolt szavak, kifejezések pontosabb, helyesebb használatában is. A HONOR készülékek nem csak a felhőből elérhető, tehát internetkapcsolattal alkalmazható AI-jal dolgoznak, hanem már a készülékre van telepítve. Így rengeteg minden automatikusan elérhető, és a fejlődés is személyre szabott: például, ha fordítóprogramot alkalmazunk. A HONOR esetében a szándékalapú működés egyik formája a Magic Portal. A funkció segítségével a komplex folyamatok egy vagy párlépéses feladatokká alakíthatók: például a másoktól üzenetben kapott adatokhoz társíthat a készülék automatikusan alkalmazásokat – ha szeretnénk. Egy címre bökve feldobhatja a Google Mapset, míg egy termék fotójánál elvihet egyenesen az üzletre, ahol meg is rendelhetjük. Fontos kiemelni, hogy ez régiónként eltér, és lehet, hogy Magyarországon – egyelőre – kevesebb funkció érhető el, mint máshol. Ezzel párhuzamosan azonban folyamatosan fejlődik a rendszer, és minél többen használják, illetve mi magunk minél többet alkalmazzuk, annál „okosabb”, pontosabb és hatékonyabb lesz.

 

A HONOR AI-jal segíti az összekapcsoltságot is. Magic Ring funkciója abban segít, hogy zökkenőmentesen kapcsolhassunk össze különböző HONOR készülékeket: okostelefont, tabletet, vagy a nálunk még egyelőre nem elérhető laptopot. Ilyenkor szinte egy eszközzé válnak a különböző platformok, és egy nagy rendszerként kezelhetjük őket. Elkezdhetünk egy szerkesztést az egyik gépen, hogy aztán folytassuk a másikon. Ennek fontos része a MagicOS operációs rendszerek harmonizációja, ami lehetővé teszi az egyébként komplex összekapcsolás egyszerűsítését. Az ilyen hálózatok pedig nemcsak a produktivitás, hanem a szórakozás és egyéb feladatok közben is jól jöhetnek, elvégre könnyebb egy ökoszisztémán belül egységesen végezni tennivalóinkat, mint babrálni az egymással talán kevésbé kompatibilis rendszerekkel. A HONOR ráadásul elkötelezett az AI használata mellett, így a jövőben minden készülékében egyre hatékonyabb és jobb alkalmazásával lehet dolgunk.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

2024. július 14. 15:50

Kihirdették az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét

Kihirdették az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét („MI-Rendelet”), amely a világon az első igazán átfogó, mesterséges intelligenciával („MI”) kapcsolatos, szektorsemleges jogszabály.

2024. július 14. 13:49

Új generációs kamerakészlet tartalomgyártóknak

Debütált a ZV-E10 II, a Sony legnépszerűbb tükör nélküli ZV-E10 kamerájának második generációs verziója. Az eredeti ZV-E10 a Sony videós tartalomgyártóknak szánt ZV kamerasorozata alappilléreként könnyű, kompakt, sokoldalú eszközt kínált kezdő és haladó tartalomgyártóknak egyaránt. Az új ZV-E10 II rendelkezik az eredeti kamera tartalomgyártók által kedvelt összes funkciójával – mint például a „Creative Looks” beállítással, a „Product Showcase Setting” móddal, a „Background Defocus” funkcióval és az oldalra nyitható, változtatható szögű képernyővel –, ugyanakkor még kifinomultabb és felhasználóbarátabb lett.

2024. július 14. 12:01

A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért

A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért utánpótlásprogramja első lépéseként jelképes regisztrációs díj ellenében elérhető Summit Youth jegyekkel várja a 25 év alatti, szakmai felsőoktatásban tanuló hallgatókat az idei Marketing Summiton. Az utánpótlásprogram alapvető célja, hogy a jövő szakmai generációja megismerje az aktuális trendeket, kihívásokat és az arra adandó gyakorlati válaszokat. A Marketing Summit Youth, mint a jövő marketingeseinek csúcstalálkozója pedig végső soron vonzóbbá teheti a hazai márkákat és ügynökségeket is a fiatal tehetségek számára.

2024. július 14. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01