Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

forrás: Prím Online, 2024. május 24. 17:44

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

A Marsra magyar! tavaly májusban az Index.hu-n debütált és gyorsan nagy rajongótáborra tett szert. A sorozat a Hajnal-Vasad Kft. mindennapjait követi nyomon, ahol egy váratlan meteoritbecsapódás következtében krízishelyzet alakul ki. A gyár igazgatója, Hajnal Károly (Csőre Gábor) és csapata humoros, mégis izgalmas kalandok során keresik a megoldást a válságra. A sorozat könnyed hangvétele, a szitkom és áldokumentumfilm elemeinek ötvözete különleges szórakozást nyújt a nézők számára. Az alkotók célja a szórakoztatás, miközben megidézik és parodizálják a hétköznapi emberek életéből és az üzleti világból ismerős helyzeteket. A karakterek közötti dinamika, a különleges személyiségek és a vígjátéki helyzetek gyakran épülnek a szituációs komikumra, a hajmeresztően képtelen ötletekre és abszurd párbeszédekre, amelyet humoros öniróniával ábrázolnak.

 

A sorozat a KMH Film és a Magyar Telekom koprodukciójában készült. A főszereplők között olyan neves színészeket találunk még, mint Stefanovics Angéla, Badár Sándor, Keresztes Tamás, de több részben feltűnik Thuróczy Szabolcs is.

 

A sorozat fejlesztését Végh Zsolt, Kálmánchelyi Zoltán és Wágner Levente végezték. „Büszkék vagyunk rá, hová nőtte ki magát a projekt és még inkább az univerzum, amit alkottunk. Remélhetőleg a Netflix segítségével még több emberhez eljuthat az az egyedi humor és értékrend, amit a sorozattal képviselünk.” – mondta Végh Zsolt, a sorozat kreátora és rendezője.

 

„A magyar médiaiparban nem készült még hasonlóan sikeres sorozat. Azt az eredményt, hogy előbb az Index csatornáján elért több milliós megtekintést követve, a hazai két legnézetteb kereskedelmi csatorna, a TV2 és az RTL is levetítse, és a Netflix is műsorára tűzze, még egyetlen magyar sorozat sem tudta elérni. Nagyon büszke vagyok és köszönöm a kollégáimnak és a partnereinknek, akikkel közösen hoztuk létre a Marsra magyart!” – mondta el Pusztai Ferenc, a sorozat producere.

 

„A Marsra magyar! nemzetközi platformra történő bekerülése kiváló lehetőséget teremt a magyar kreatív ipar számára, hogy megmutathassa sokoldalúságát és innovatív képességét a globális közönségnek. Ez a lépés nemcsak a sorozat, hanem a hazai filmgyártás nemzetközi elismertségét is növeli. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben mi is ilyen fontos szereplővé váltunk, annak ellenére, hogy nem az ilyen jellegű tartalomgyártás a fő tevékenységünk” – tette hozzá Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

 

A Marsra magyar! a felkerülés után már másnap a legnézettebb magyar sorozat lett a Netflixen. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még „Sam Sung” sem tud ellenállni a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonjának

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

2024. szeptember 7. 15:50

A Lenovo úttörő AI-vezérelt készülékeket mutatott be az Innovation World 2024-en

A Lenovo Innovation World 2024 rendezvényen jelentette be legújabb fejlesztéseit, bemutatva számos mesterséges intelligencia által vezérelt AI PC eszközt, köztük a ThinkPad, ThinkBook, Yoga és IdeaPad laptopokat, amelyek átalakítják mind a vállalati, mind a fogyasztói felhasználói élményt. 

2024. szeptember 7. 13:46

Érkezik a HMD eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD Fusion. Az egyedi okostokokkal** kiegészíthető okostelefont teljesen a saját stílusodra szabhatod, és minden eddiginél könnyebben alakíthatod át vele a kedvenc, gyakran használt funkcióidat.

2024. szeptember 7. 11:59

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33