Hamarosan újra itt az iskola – íme pár hasznos alkalmazás a tanuláshoz

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 10. 10:37

Ugyan még sok van hátra az augusztusból, de utána visszatér az iskola a hétköznapokba. Nagy eséllyel már sokan vadásszák a Back 2 School akciókat az üzletekben, hogy a diákok kellően felszerelve térhessenek vissza az iskolapadokba. Alább pár olyan hasznos alkalmazást ajánl a HONOR, amik digitális oldalról könnyítik meg a tanulást.

 

Tanuljunk játékosan – A Kahoot egy kiváló app, amivel játékos kvízeket lehet készíteni. Ezeket fel lehet húzni a tananyagra, így nemcsak egymással gyakorolva lehet szórakozva tanulni, hanem akár órai vetélkedőket is lehet szervezni, még hatékonyabbá téve a tananyagok befogadását.

 

Számoljunk logikusan – Lássuk be: a matematika nem megy mindenkinek. Ennek azonban sokszor az lehet az oka, hogy nem egyértelműek a műveletek közötti logikai kapcsok. A PhotoMath ebben segít, ugyanis fotók alapján nemcsak, hogy megoldja a feladatokat, hanem le is vezeti a megoldást. 

 

 

Olvassunk rendszeresen – Még van idő bepótolni azt a pár hátramaradt kötelező olvasmányt – főleg a Bookly segítségével. Az app segít rendszerezni és nyomon követni az olvasás idejét és mennyiségét, így akár napi célokat is be lehet állítani, hogy időben végezzünk mindennel.

 

Jegyzeteljünk alaposan – A jegyzetek elkészítése közben gyakorlatilag már meg is tanulhatjuk az anyagokat – ehhez pedig ideális az Evernote. Pazar, vizuálisan egyedi, jól befogadható és személyre szabható jegyezeteket lehet vele létrehozni, de listákat, munkaterveket és egyéb hasonló tartalmakat is készíthetünk vele.

Kulcsszavak: mobilapp applikáció HONOR

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34