A sportolók által irányított közösségi médiamozgalom az ALS kihívóit helyezi reflektorfénybe

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 16. 12:13

Egy trendszerű társadalmi kihívás jelentős figyelmet keltett az ALS*-közösség iránt, és katalizátorként szolgált a hozzáférhető technológia kifejlesztéséhez. A mindennapi kihívók csendes bátorsága előtt tisztelegve a #HONORtheChallenger hashtag az elmúlt hetekben széleskörű figyelmet kapott a közösségi médiában, ünnepelve az akadályokkal dacoló ALS-kihívók szellemiségét, miközben az ALS közösség figyelmét is felkeltette.

A közösségi kihívásban való részvétel során a résztvevők feladata, hogy sportos pózt vegyenek fel, azt a #HONORtheChallenger hashtaggel együtt posztolják, és másokat is jelöljenek meg, ezzel bíztatva őket a részvételre. Az online mozgalomhoz világszerte több mint 4000 ember csatlakozott eddig, és olyan sportolók is kifejezték támogatásukat, mint Nile Wilson brit tornász. A hashtag 85 millió megtekintést ért el, és összesen 11 millió aktivitást generált, ezzel világszerte felhívva a figyelmet erre a fontos ügyre.

 

"Inspirált a projektet hajtó kihívói szellem, és az, ahogyan rávilágít az ALS-közösségre és kitartására" – mondta Nile Wilson, brit díjnyertes tornász. "Remélem, ez több vállalatot is arra ösztönöz, hogy olyan hozzáférhető AI-technológiákat hozzanak létre, amelyek segítik a sérült vagy fogyatékkal élő sportolókat."

 

 

A HONOR mindenki számára elérhetővé teszi a multimodális AI szemkövető technológiát 

 

Az új technológiák fejlesztése során a fogyatékkal élők igényeit néha figyelmen kívül hagyják. A nemzetközi ALS-alapítványok kiállnak az ügy mellett, és igyekeznek felhívni a figyelmet azokra a technológiákra, amik segítik őket. A HONOR elkötelezett az emberközpontú innováció iránt, és az első olyan okostelefonos márka, amely a MagicOS 8.0 operációs rendszeren keresztül bevezeti a szándékalapú szemkövetési technológiát. Az AI-alapú technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pusztán a szemük segítségével interakcióba lépjenek a telefonjukkal az értesítések és alkalmazások megnyitásához. A vállalat ezt a funkciót 2024. augusztus 27-től vezeti be.

 

"Az ALS az idegsejtek progresszív megbetegedése, amisorán az izmok fokozatosan leépülnek" – magyarázza Limore Noach, a holland ALS Alapítvány ügyvezető igazgatója. "Minden funkcióvesztés örökre szól" – mondja, hozzátéve, hogy az ALS-betegek a betegség későbbi szakaszában gyakran csak a szemüket tudják mozgatni. "Azok az emberek, akiknél az életüket megváltoztató betegséget diagnosztizáltak, gyakran megújult céltudatossággal élnek tovább, és valami jelentőségteljes dolgot akarnak tenni."

 

A HONOR K+F laboratóriumában nem invazív agy-számítógép interfész (BCI) technológiákat is fejleszt – tehát olyanokat, amiknél nem kell sebészi vagy más módon beavatkozni a felhasználóknál. A technológia lehetővé teszi, hogy az emberek az agy elektromos jeleinek segítségével kommunikáljanak külső eszközökkel, több lehetőséget teremtve a fogyatékkal élők számára. Wei Zhang, egy 34 éves kínai ALS-kihívó, aki 26 éve él együtt a betegséggel, nemrégiben megtapasztalta ezt az úttörő technológiát, amely lehetővé teszi számára, hogy agyi jelek segítségével kommunikáljon egy számítógéppel. A HONOR célja, hogy olyan technológiai jövőt teremtsen, amely új médiumokat hoz létre az okostelefonok és más eszközök közötti mesterséges intelligencia interakciók számára. Ez a fogyatékkal élő vagy segítséget igénylő emberek javát szolgálja.

 

 

HONOR a Kihívó: A globális tudatosság előmozdítása társadalmi szerepvállaláson keresztül

 

A BBC StoryWorks Commercial Productions rövidfilmet készített Bernard Muller művész és ALS-kihívó inspiráló történetét bemutatva, hogy felhívja a figyelmet az ALS közösségre, és egyben tisztelegjen a betegséggel élő kihívók előtt. A film bemutatja, hogy Bernard Muller hogyan használja a szemkövető technológiát, hogy művészi alkotásokon keresztül fejezze ki magát, demonstrálva a mesterséges intelligencia erejét abban, hogy élvezetesebbé tegye a fogyatékkal élők életét.

 

"Az ALS-kihívók az emberi kitartásról tesznek tanúbizonyságot, és büszke vagyok arra, hogy részese lehetek egy olyan kezdeményezésnek, amely felhívja a figyelmet a közösségem csendes elszántságára" – mondta Bernard Muller, mesterséges intelligenciával segített művész és ALS-kihívó. "Remélem, hogy az AI technológia átalakító ereje még több fogyatékkal élő embert bátorít fel arra, hogy a művészet, a kommunikáció és a társadalmi mozgalmak révén kifejezze magát."

 

Mindenki csatlakozhat a #HONORtheChallenger közösségi média kihíváshoz és hozzájárulhat az ALS-re való figyelemfelkeltéséhez: TikTok, Instagram, X, Facebook.

 

_______________________

*Amiotrófiás laterálszklerózis, egy motoneuron-betegség

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már általános iskolában bevezetnék a drónképzést

Az FPV (azaz First Person View, vagyis első személyű, azaz belső nézetű) drónok csak néhány éve kezdtek el szélesebb körben ismertté válni és történelmük sem nyúlik hosszú évtizedekig vissza. Egy friss kutatás azonban azt mutatja, hogy egyre népszerűbbek a lakosság körében és egyre többen tervezik, hogy vásárolnak ilyet. Nem csoda hát, hogy a meghatározó hazai gyártó és forgalmazó cégben felmerült a széles körű oktatás gondolata is.

2024. szeptember 19. 16:57

A Jövő IT-tehetségei versenyeztek az Aruba Cloud Hackathonon

Az Aruba Cloud, Európa vezető felhőszolgáltatója idén is sikeresen megrendezte innovatív programozói versenyét, az Aruba Cloud Hackathont. A 24 órás megmérettetésen felsőoktatásban tanuló hallgatók mérhették össze tudásukat és kreativitásukat, miközben izgalmas feladatok megoldásán dolgoztak.

2024. szeptember 19. 15:18

A teljesítmény művészete: a nagy precizitás ultraszéles panorámája

A Porsche Design és az AGON by AOC, a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája bejelentik legújabb együttműködésüket: ez a Porsche Design AOC AGON PRO PD34 gaming monitor. 

2024. szeptember 19. 13:25

Így válhatnak tökéletessé az adatközpontok!

A „Power of Six” hat alapelvet takar, amely az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat adatközpontok tervezése során alkalmazott szisztematikus megközelítése. Holisztikus szemlélete úgy teremt hozzáadott értéket, hogy összehangolja a vállalat megoldásait a felhasználók energiainfrastruktúra-igényeivel, miközben támogatja őket a tökéletes, öntudatos és önmagát optimalizáló adatközpont megvalósítása felé vezető úton. Az Eaton szakértői azt a kérdést járták körül, hogy miként csökkenthető a tervezési kockázat és a rendszer komplexitása, illetve hogyan optimalizálható az adatközpont teljesítménye az alábbi rendszertechnikai elvek alkalmazásával.

2024. szeptember 19. 11:41

Már több mint 150 helyen kellett kikapcsolnia az áramot az E.ON-nak

Csütörtök reggelig több mint 150, a Duna áradása miatt veszélyeztetett helyen kapcsolta ki biztonsági okokból az áramot az E.ON Hungária Csoport. Az óvintézkedéseket az ügyfelek élet- és vagyonbiztonságának megóvása indokolja.

2024. szeptember 19. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34