Windows 7: 350 millió eladott licenc 18 hónap alatt

Kiss Ádám Zoltán, 2011. május 22. 12:12

A Microsoft hivatalos adatai alapján április végére a vállalat 350 millió Microsoft Windows 7 licencet értékesített világszerte, mindösszesen 18 hónap leforgása alatt. A hetes Windows sikere mára már feledtette a korábbi változat nem túl fényes teljesítményét.

A Microsoft nem publikálta, hogy a 350 millióból mennyi volt az új PC-kkel eladott, úgynevezett előre installált operációs rendszer és mennyi dobozos, upgrade illetve mennyiségi licenc fogyott, de ez a szám így is magért beszél. Korábbi ilyen mérföldkőnek mondható értékesítési adat volt a megjelenést követő első év végére elért 240 milliós darabszám, illetve az ez év január második felére elért 300 millió is.

Ezt az eredményt annak fényében is érdemes nézni, hogy az elmúlt 18 hónap a világválság jegyében telt, a világ PC eladásai sosem látott mértékben zuhantak. A Microsoft mindent meg is tesz azért, hogy partnereit segítse új windowsos PC-k eladásában. Az egyik ilyen ötlet Angliában indult el, a Microsoft aloldalt hozott létre, ahol az új Windows operációs rendszereket futtatni képes eszközöket, notebookokat, asztali PC-ket, mobil eszközöket a felhasználók szempontjából elsődleges funkció szerint csoportosította és az egyes csoportokban az árkategóriák legjobbjait kiemelte.

A Microsoft által kigondolt The Collection megoldás: http://www.microsoft.com/uk/windows/thecollection/

A Microsoft vezetői szerint ez az elképzelés csökkenti a teljesítményre és a beszállítókra helyezett szokásos hangsúlyt és inkább a designbeli különbségekre és a felszereltségre hívja fel a figyelmet.

Kulcsszavak: Windows 7

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan segít a színes E Ink tablet a koncentrálás és az inspiráció növelésében?

A mai felgyorsult világban a megfelelő eszköz kiválasztása az olvasási- és a munkaélmény javításához elengedhetetlen. A színes E Ink tablet egy puha tapintású, tükröződésmentes kijelzőt biztosít, ami kíméli a szemet, kényelmessé és könnyeddé téve az olvasást és a jegyzetelést. Fedezd fel, hogyan tudja jobbá tenni egy BOOX tablet mindennapjaidat!

2024. október 17. 18:05

Új, villámgyors 3D nyomtató és még számos fejlesztés a Formlabs-tól

Október 15-én a Formlabs bemutatta a Form 4L-t, a következő generációs, nagy formátumú műgyanta nyomtatóját, amely az asztali Form 4 sebességét, pontosságát és megbízhatóságát új mérettartományba emeli. A Form 4L debütálása mellett a gyártó új SLS 3D nyomtatási alapanyagokat is piacra dobott és bejelentette a Formlabs nyomtatók alapanyag rendszerének megnyitását is, amely fejlesztések garantáltan tovább növelik majd a márka felhasználói bázisát.

2024. október 17. 11:39

A Lenovo átfogó új hibrid AI-portfóliót mutatott be a Tech World rendezvényen

A Lenovo a vállalat éves globális innovációs rendezvényén, a Tech World-ön bemutatta a Smarter AI for All (Intelligens AI mindenkinek) jövőképének következő fázisát. A vállalat bemutatta az AI megoldások, szolgáltatások és eszközök átfogó portfólióját, amelyek világszerte átalakulást és kézzelfogható megtérülést biztosítanak iparágak, vállalatok és magánszemélyek számára egyaránt. Mindezek mellett a Lenovo új, kulcsfontosságú technológiákat bejelentett.

2024. október 16. 18:42

Egyre több vállalat válik kibertámadások célpontjává

Október az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM), amelyet 2012 óta az Európai Unió Hálózatbiztonsági Ügynöksége (ENISA) szervez, és 2016-tól Magyarország is részt vesz benne. A kampány célja, hogy egy hónapon át fokozza a cégek kiberbiztonsági tudatosságát, és felhívja a figyelmet az online térben leselkedő veszélyekre. 

2024. október 16. 10:23

Október 18 – újabb kiber-határidő közeleg

Az IT-szektor legtöbbet elhangzó hívószavai idén a „kiberbiztonság” és a „megfelelés”. Ennek oka az EU területén egységesen bevezetendő, ún. NIS2 direktíva, amellyel kapcsolatos feladatok az egész évet átölelik. Ráadásul, pár nap múlva már a második fázison is túl kell lépniük a hazai vállalkozásoknak. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője, Kerekes Gábor segít áttekinteni az eddigieket és ami hátra van még a teendőkből.

2024. október 15. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24