Computex 2011: néhány újdonság a kiállításon

Széll Zoltán, 2011. június 1. 18:14

A tajvani ECS (Elitegroup Computer Systems) a most zajló Computex 2011 kiállításon egy 10 hüvelykes tábla PC-t két érintőképernyős eBook olvasót és két Sandy Bridge mikroprocesszor alapú noteszgépet mutatott be.

A 10 hüvelykes ElitePad S10 tábla PC az Intel Oak Trail platformon alapul és párosítható a Windows 7, Android vagy MeeGo operációs rendszerekkel. Az ElitePad S10 1366x768 képpontfelbontású LCD képernyőt, HDMI kimenetet, valamint Wi-Fi és Bluetooth, továbbá 3G és GPS kommunikációs csatornákat tartalmaz. Az ECS a tervek szerint augusztusban bevezeti az ElirtPad V07 7 hüvelykes modellt is, amely 10 hüvelykesnél könnyebb és vékonyabb konstrukció.

Az ECS bemutatott két érintőképernyős eBook olvasót is, amelyek közül az egyik 6 hüvelykes, a másik 8 hüvelykes LCD képernyőt tartalmaz. Ezek a masinák „fekete-fehér”, illetve színes képernyővel, valamint integrált Wi-Fi, Bluetooth és 3G vezeték nélküli modulokkal kerülnek forgalomba.

Az új MB40 és MB50 noteszgépek az energiatakarékos Intel Sandy Bridge processzoron alapulnak.
 
Az ECS standján a fentieken kívül még három AIO (minden egyben) PC – DS110, MS300 és MS150 – is látható.

Clevo noteszgép játékokhoz sok új megoldással

 
A tajvani noteszgépgyártó, a Clevo bemutatta legújabb noteszgépét, amely számos új megoldást tartalmaz. Ilyen például a jelentősen megnövelt grafikus teljesítmény és a 3D technológia.

A Clevo standjának középpontjába állított legújabb noteszgép, a P270WM modell 17,3 hüvelykes LCD képernyőt, Intel asztali CPU-t és két legújabb Nvidia mobil grafikus processzort (GPU) tartalmaz. Az utóbbiak be vannak ültetve az alaplapba. A vállalat már képes két 100 wattos GPU-t beépíteni egy noteszgépbe, amelyek együtt hatalmas grafikus teljesítményt kínálnak, anélkül, hogy a házban a termelt hő túllépné a megengedett mértéket. Mindezt egy teljesen új hűtőrendszerrel érték el., amely minimumra csökkenti a ventilátorzajt.

A Clevo P270WM noteszgép maximum 16 GB DRAM memóriát (4 DRAM modul) tartalmaz, három merevlemezes meghajtót támogat és november elején lesz kapható.

A 3D noteszgépekben a Clevo jelenleg az Nvidia GTX 485M grafikus kártyát használja és integrálták a jeltávadót a 3D technológiához a noteszgép belsejébe. A Clevo a jövőben  ezt a grafikus kártyát a nagyobb teljesítményű Nvidia GTX 560M modellre cseréli.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

2021. május 17. 14:58

Mi szól a szerverbérlés mellett?

Tulajdonolni, birtokolni valamit az emberek többségének egyfajta megnyugvást jelent. Megvettem, ez az enyém. Miért jöhet szóba mégis szerver esetében a bérlés? Több okból is, nézzük, melyek ezek!

2021. május 13. 11:03

A járvány felgyorsította az 5G és Wi-Fi 6 fejlesztéseket

A járvány hatására globális szinten nőttek a fejlett vezeték nélküli szolgáltatásokba történő befektetések, a vállalatok világszerte az 5G és a Wi-Fi 6 felé fordították figyelmüket, felgyorsítva ezzel az innovációt és digitális átalakulást – áll a Deloitte legutóbbi felmérésében.

2021. május 12. 13:56

Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei

Két új notebookkal frissítette magyarországi kínálatát a Huawei. A MateBook X Pro és a MateBook D14 modelleket egyaránt a legújabb generációs Intel Core processzorok hajtják. Mindkét eszköz megkapta a Huawei Seamless AI (Élet a gördülékeny AI megoldásokkal) keretében továbbfejlesztett Huawei Share és a Multi-screen Collaboration technológiát, így vezeték nélkül, közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat és kezelhetjük mobiltelefonunkat a számítógépről. 

2021. május 11. 11:16

Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

2021. május 9. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15