Bővült az OKI nyomtatópalettája – egy színnel több

Czipperer Dia, 2013. november 15. 12:14

Tegnap az OKI bemutatta legújabb öt színes digitális LED nyomtatóját, mely nem csupán a CMYK színeket használja, hanem fehér vagy átlátszó réteg nyomtatására is képes. Emellett új, négyszínes modellekkel is megismerkedhettünk.

Az OKI sajtótájékoztatón mutatta be digitális nyomtatóinak legújabb tagjait. A vállalat a pénzügyi eredményekről is beszélt, amelyek igen kecsegtetőek a jövőre nézve. Áprilistól szeptemberig mintegy 15%-kal sikerült árbevételeit növelnie: a legnagyobb fejlődést a közép-kelet-európai régióban produkálta. Az új termékek bevezetése pedig tovább lendíthet mindezen, hiszen olyan lehetőségek kiaknázását teszi lehetővé, amelyre korábban nem is gondoltunk volna.

 

Több szín, több lehetőség

 

Az ES9541 Az A3-as multifunkciós nyomtatók palettáját bővíti, méghozzá oly módon, hogy egy új technológiai megoldással áll a felhasználók rendelkezésére. A négy tonerkazetta mellett egy ötödik is helyet kapott, melynek köszönhetően fehér és átlátszó nyomtatásra is képes a készülék, tehát, ha szigorúan vesszük, összesen hat színes digitális géppel van dolgunk.

ES9541
 

Az újonnan bemutatott nyomtató olyan megoldásokra képes, melyeket a nyomdákban alkalmaznak. Például újságpapír vékonyságú lapra is nyomtathatunk, de akár pólónyomásra is használhatjuk – hiszen a fehér szín ezt is lehetővé teszi – de átlátszó réteget is felvihetünk a lapra, amellyel egyedi üzeneteket, mintákat is kihangsúlyozhatunk, prémium hatást érhetünk el vele.

 

A nyomtatásnál itt már nincs szürke háttér, és a fényhenger sem veszít minőségéből a használat alatt. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az első és az utolsó nyomtatás is ugyanolyan minőségű lesz az adott fényhengerrel. A készülék díjat is nyert már: a „Best of Viscom 2013” elismerést kapta meg.

 

Az iroda zsenijei

 

A nem mindennapi modell mellett két négyszínes készüléket is bemutatott a vállalat: az ES9431 és C931-es nyomtatókat. Ezek – ahogy a vállalat véli – minőségi színes nyomatok előállítására is képesek, de ugyanakkor hétköznapi, irodai használatra is teljesen megfelelőek.

ES9431
C931

 

Mindkét modell esetében optimalizálható a színmélység és a nyomtatási minőség, valamint speciális színkezelésre is van lehetőségünk: mindez a Fiery XF Version program segítségével.  Ezek a modellek is támogatják a kreatív papírokat A6 és SRA3 méret között.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05