A Samsung bemutatta Gear Fit okoskarkötőjét

Czipperer Dia, 2014. február 28. 13:45

A Samsung két új okosórája, a Gear 2 és a Gear 2 Neo az idei barcelonai techshow-n, az MWC-n debütált, valamint új intelligens karkötőjüket a Gear Fit fitnesz segédeszközt is bemutatták a nagyközönségnek.

A vállalat első ívelt, 1,84 hüvelykes (432 x 128) Super AMOLED kijelzővel ellátott hordható eszköze, a Gear Fit a Galaxy S5 oldalán mutatkozott be a Mobile World Congressen (MWC). A Samsung Gear technológiájával felvértezett kütyü igazi fitnesz segédeszköz a maga 27 grammjával, amelyet az okos karórák funkcionalitásával párosulva terveztek meg.

A Gear Fit több egy hagyományos fitneszeszköznél. A szintén az MWC-n debütált Huawei okoskarkötőjéhez hasonlóan az eszközt Galaxy készülékekkel párosítva a felhasználók értesítést kapnak a bejövő hívásokról, e-mailekről, SMS-ekről. Beállítható rajta ébresztőóra vagy bármilyen jelzés, és megtalálható az eszközön továbbá az S-planner is.

 

Az eszközben található lépésszámláló, stopperóra és időzítő is. Ezen kívül gyorsulás-, sebességmérő szenzort, valamint giroszkópot is építettek a Fitbe, valamint alvásunkat is monitorozza. A készülék Bluetooth 4.0-án keresztül tud kapcsolódni a Galaxy készülékekhez. Ahogy az egy hordható okoeszköztől elvárható, por- és vízálló is.

A készülékben egy 210 mAh-es akkumulátor található, amely tipikus használat mellett 3-4 nap üzemidőt garantál, kevésbé aktív igénybevétel esetén több mint 5 napot is kibír.

 

A karperec három színben kapható majd: fekete, narancssárga illetve mokkaszürke árnyalatokban. A szíjak cserélhetők, így, ha megununk egy színt, könnyen válthatunk másikra.

Az árat egyelőre még nem fedte fel a vállalat. Ha sikerül jó áron adni a terméket, a Fit lehet a hiányzó láncszem az okosórák piacán. Azt azonban már lehet tudni, hogy társaihoz hasonlóan áprilisban landol majd a piacon.

 

Forrás: Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50