Éjfélkor vége az iWiW-nek

Czipperer Dia, 2014. június 30. 14:03

Ahogy korábban írtunk róla, június 30-án, azaz ma éjfélkor végleg bezár az iWiW, az egykor legnépszerűbbnek számító magyar közösségi oldal. Aki ma délig igényelte digitális időkapszuláját, az még megmenthette profilját, a többieké viszont végleg törlődik.

Egy korszak ér véget ma éjfélkor: megszűnik az iWiW. Bár már régóta nem az élvonalban foglal helyet, mindenesetre sokan sajnálatukat fejezték ki a megszűnés miatt, hiszen egykoron vezető közösségi oldalnak számított Magyarországon.

 

A Facebook térhódítása előtt mindenki az iWiW-en lógott, aki pedig nem, várta a meghívót, hogy ő is regisztrálhasson. Éppen ebben rejlett a dolog szépsége: nem akárki lehetett a közösség tagja, csak az, aki meghívót kapott egy ismerősétől.

 

Az oldal megszűnésének bejelentésével rohamosan nőtt a látogatók száma, sőt, az oldal még egy utolsó nyereményjátékkal is kedveskedett. Sokan azt hitték, mindez csak egy jól irányzott marketingfogás volt, és valójában nem is szűnik meg az oldal, csak így próbálnak hírverést szerezni egy már-már feledésbe merült oldalnak.

 

Igaz, hogy hirtelen megnőtt a látogatók száma, ám mindez nem tartott sokáig, nagyjából egy hét alatt lecsengett a láz, és ismét kikerült a látókörből.

 

Az MTI ír arról, hogy sokan próbálták meg a bejelentés óta kicsalni a felhasználók adatait: számos cég és vállalkozás szeretett volna hasznot húzni abból, hogy megszűnik az oldal. Igaz, az iWiW figyelmeztette a felhasználókat a veszélyre és az esetleges következményekre.

 

Az iWiW 12 év után búcsúzik a magyar közönségtől, akik az elmúlt években egyre inkább a Facebook felé fordultak. Most már hiába a krokodilkönnyek, hiszen a szolgáltatás ma éjfélkor megszűnik, és, aki nem igényelte digitális időkapszuláját, végleg búcsút mondhat iWiW profiljának.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az NMHH együttműködik a cseh társhatósággal

Elfogadta egy gyöngyösi frekvenciapályázat tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület emellett elvégezte egy pápai frekvenciapályázat alaki vizsgálatát, és döntött négy vidéki pályázati eljárás nyerteséről is. 

2021. június 24. 17:55

Oracle - Minden egyes felhőben elköltött dollár után akár 33 cent visszatérítés

Az Oracle bejelentette az Oracle Support Rewards programot, amelynek keretében az Oracle felhős infrastruktúra szolgáltatását – Oracle Cloud Infrastructure (OCI)  – választó ügyfelek jelentősen mérsékelhetik vagy akár nullára csökkenthetik helyben használt Oracle technológiai licenceik support költségét. 

2021. június 24. 16:21

Új okosórákat mutatott be Magyarországon a Huawei

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. 

2021. június 24. 14:39

Accenture Business Futures 2021 jelentés

Az Accenture új jelentése szerint a vállalatok 88%-a tisztában van az előttük álló kihívásokkal, de csak 6%-uk biztos abban, hogy képes lesz ezeket felismerni és kezelni. A Business Futures 2021 jelentés segítséget nyújthat a cégvezetők számára a sikeres működéshez azzal, hogy nem csak azonosítja, hanem értelmezi is a vállalatokat átformáló üzleti változások jeleit. 

2021. június 24. 12:46

100%-ban megújuló energiával működik a Vodafone európai hálózata

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek. 

2021. június 24. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40