A Samsung ívelt termékekkel is készült az IFA-ra

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 8. 09:14

A Samsung lenyűgöző ívelt képernyős TV-k és audio készülékek széles választékával robbant be az IFA 2014-re. A vállalat 17 ívelt UHD és Full HD LED TV-vel állt elő, melyek 48 hüvelyktől 105 hüvelykig terjedő méretben érhetőek el. A forradalmian új 105 hüvelykes hajlítható UHD TV és az ívelt hangfalak bemutatásával a Samsung tovább erősíti az ívelt megoldások terén elért piaci pozícióját.

Minden fogyasztói igényt kielégítő ívelt megoldások

 

Idén a Samsung a valaha volt legszélesebb ívelt TV és audio készülék választékot mutatta be Berlinben, így 17 ívelt UHD és Full HD LED TV-t, amelyek elérhetőek 48 hüvelykes mérettől egészen a – júliusban Európában is bemutatott – 105 hüvelykes képátlóig, amely ma a világon a legnagyobbnak számít.

 

A világ legnagyobb ívelt TV-jeként, a 105 hüvelykes ívelt UHD TV 21:9-es képarányával igazi mozivászon élményt nyújt az otthoni tévénézők számára. A 11 millió pixeles (5120 x 2160) felbontás a Full HD-nál ötször nagyobb, és bármely tartalmat képes UHD felbontásúra konvertálni. Továbbá a Peak Illuminator a Samsung saját képminőséget javító technológiája már a legfinomabb fényerő differenciákat is észleli, kihangsúlyozza a kontrasztot, ezáltal kibővíti a fényerőtartományt a nagyobb részletgazdagság érdekében, még a legsötétebb képek esetében is. A 105 hüvelykes ívelt Samsung UHD TV 160 W-os beépített hangszórói jól kiegészítik a látványvilágot, míg időtálló – szinte művészeti alkotás jellegű kialakítása – bármely otthon dísze lehet.

 

 

A Samsung most rántotta le a leplet a világ első és legnagyobb hajlítható képernyőjű UHD TV-jéről is. A sokoldalú és szemet gyönyörködtető 105 hüvelykes UHD kijelzővel és 21:9-es képaránnyal rendelkező hajlítható UHD TV könnyedén átalakul síkképernyőből ívelt képernyővé, így a felhasználó az optimális vizuális élmény érdekében saját maga döntheti el, hogy hogyan kívánja nézni a TV-t. A Samsung legújabb találmányának formatervezése az időtlen remekmű benyomását kelti 4200mm-es rádiuszú optimális görbületével. A tovább fokozott képoptimalizálás és a lélegzetelállító képminőség érdekében ráadásul az UHD Dimming és az UHD Upscalling technológiák mellett, csökkentett fényszórással és fokozott kontrasztarányokkal is ellátták a készüléket.

 

A hang hatalma

 

Az ívelt képernyős látványélmény kiterjesztéseként a Samsung bejelentette a HW-H7500 és HW7501 – a világ első, TV-hez illeszkedő ívelt hangfalak – megjelenését is, melyek tökéletesen illeszkednek a Samsung ívelt televízióihoz. Elegánsan ívelt formatervezésük a koncerttermeket idézi, a teljesítményüket pedig a 8.1-es hangrendszer garantálja.  

 

A Samsung szintén az IFA-n leplezte le a legújabb vezeték nélküli Audio Multiroom hangszóróját, az M3-at. A vezeték nélküli Multiroom sorozat legfrissebb tagja kétutas kivitelben érhető el, és akár okos mobileszközökről is vezérelhető egyetlen rendszerben egyesítve a különböző helyeken tárolt zenéket.

 

Ráadásként a Samsung bejelentette a Spotify-jal kötött együttműködésének eredményét, a Spotify Connectet, amellyel a felhasználók otthonuk bármely pontján hallgathatják Spotify listájukon összeállított zenéiket. A Spotify Connect – történetében először – azt is lehetővé teszi, hogy két vezeték nélküli Multiroom rendszert működtessenek egyszerre.

 

 

Az ívek a digitális művészt, Miguel Chevaliert is magával ragadták

 

A Samsung bemutatórészlegébe látogatók megismerhetik az ívelt TV-k nyújtotta élmény művészi vonatkozását is, az „Ívek eredete” (The Origin of the Curve) című digitális művészi installáción keresztül, melyet a Samsung a világhírű digitális művésszel, Miguel Chevalierrel karöltve hozott létre.

 

Az „Ívek eredete” gyönyörűen, érzelmektől fűtötten demonstrálja természetes vonzódásunkat az ívelt formákhoz. A bemutatót az ívelt formák szépsége és a bennük rejlő erő inspirálta; magát az installációt számos, egymással fedésben lévő ív alkotja, kihasználva ezzel a Samsung UHD TV-k hihetetlen formatervezését. Ragyogó színek és képek jelennek meg UHD felbontásban, melyek összeolvadnak és különválnak a váltakozó lassú és gyors ritmusokra.

 

Az „Ívek eredete” idegenvezetés szeptember 5-10. között, naponta 10:00-12:00 és 14:00-16:00 óra  között lesz elérhető a látogatók számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35