Megemeli a Microsoft a Windows Store appok árait

Czipperer Dia, 2015. március 25. 16:18

Hamarosan a Windows felhasználóknak többet kell majd fizetniük egy-egy applikációért a Windows Store-ban. Az árak április 13-tól növekednek majd.

Jövő hónaptól többet kell majd fizetniük a Windows 8.1 és a Windows Phone felhasználóknak egy-egy applikációért, melyet a Windows Store-ban vásárolnak. A Microsft április 13-ától emeli meg az árakat.

 

A vállalat közlése szerint ennek oka a dollár értékének emelkedése szemben az európai valutákkal. Ezért egyes nemzeteket a régióban sújtani fogják a jövőbeni áremelkedések, amely 20% vagy akár annál nagyobb mértékű is lehet.


A legsúlyosabb ütést ezzel az Egyesület Királyságra, Oroszországra, a skandináv népekre, Mexikóra, Lengyelországra és több dél-amerikai országra sikerült mérnie a Microsoftnak.

 

A változások a fejlesztők számára automatikusan megjelennek a rendszerben. A vállalat az anyaországban, az Egyesület Államokban nem növeli majd az árakat.

 

A lépés nem tekinthető egyedinek a piacon, hiszen az Apple nemrég hasonló lépést tett az AppStore kapcsán: az ingyenes feletti első fokozat ára 20 centtel növekedett.

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15