A nők 90 százaléka szerint a net fontos a párkapcsolatban és a szexuális életben

forrás: Prím Online, 2015. június 20. 13:23

Szépnek látják magukat a magyar nők? Hány százalékukat érte már online zaklatás a kinézete miatt? Ki védhet meg, ha egy rólunk készült fotót kritika ér a neten? Néznek a nők pornót, szextingelnek, készítenének a partnerükről szexi fotót az ágyban? Megismerhetőek a WMN „Nagy Test-teszt" kutatásának eredményei.

D. Tóth Kriszta idén márciusban indított online magazinján egy felmérést, a „Nagy Test-teszt". A Telenor támogatásával zajlott kutatásban végül több mint 4100, döntően 26 és 45 év közötti nő vett részt, a válaszadók mindössze 4 százaléka volt férfi.

 

Meglepő eredmények

 

A kutatás digitális szokásokat és élményeket vizsgáló kérdéseire adott válaszok szerint minden tizedik magyar nő akkor érzi magát legjobban a bőrében, ha netezik. Itt a nethasználat a feltűnő ruhaviselettel, tökéletes frizurával és egy elhangzott dicséret utáni lelki állapottal versengett – a témában 59 százalékos eredménnyel ez utóbbi megállapítás győzött. A felmérésben résztvevő nők 90 százaléka a mobilját is használta már a szexuális életében. Fotót, videót készített intim helyzetben, pornót nézett vagy szextingelt, azaz fokozottan erotikus tartalmú üzenetet, képet küldött partnerének. A kutatás eredményei alapján jó hír, hogy a nethasználó magyar nők 80 százalékát még soha nem érte durva kritika a kinézete miatt a közösségi portálokon. Többségük ugyanakkor úgy gondolja, ha egy barátját digitális zaklatás érné, akár nyilvánosan is védelmére kelne a neten.
 


„Az hogy ilyen sokan részt vettek az első felmérésünkben, azt jelenti, hogy a magyar nőknek fontos a testük, a saját testükhöz fűződő viszonyuk, és erről lehet és kell is velük nyíltan beszélni. A Nagy Test-tesztet kitöltő olvasók közül sokan számoltak be arról, hogy milyen felszabadító volt átgondolni és őszintén szembenézni a saját testképükkel" – 
mondta D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-főszerkesztője.

 

A „Nagy Test-teszt"  digitális magánéletre vonatkozó adatai szerint a nők otthonosan mozognak az online térben és jól kezelik a technikai lehetőségeket, mi több, az a mindennapjaik szerves részévé vált.

 

„Nyilvánosan elérhető adatok szerint a hazai netezők többsége nő. Ahogy szolgáltatóként a gyermekek biztonságos netezésére nagy figyelmet és energiát fordítunk, úgy szeretnénk pontosabb képet kapni a felnőtt korosztály és a digitális világ viszonyáról is. Bízunk benne, hogy a Nagy Test-teszt kutatás eredményei hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők jól érezzék magukat a bőrükben, az életben és az online térben egyaránt." – tette hozzá Egyed Gábor, a Telenor vállalati kommunikációs szakértője.

 


A „Nagy Test-teszt" felmérés teljes elemzése, a digitális szokásokon túlmutató eredményekkel folyamatosan zajlik a WMN oldalán.

Kulcsszavak: szex internet felmérés

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50