GE felhőtechnológia segít az olimpikonoknak a sérülések elkerülésében

forrás: Prím Online, 2016. március 10. 10:37

Az olimpiai győzelem az éveken át tartó fizikai és mentális felkészülés mellett nagyrészt azon múlik, hogy a versenyző vagy csapat adott napon, adott időpontban a legjobban teljesítsen sportágában. Az olimpikonok egyik legnagyobb ellensége, a verseny előtti utolsó percekben szerzett sérülés, amivel pillanatok alatt akár évtizedek kemény munkája veszhet kárba.

Ennek kiküszöbölésén segíthet a felhőtechnológia, melynek egyik kézzelfogható eredményét, a GE Healthcare Centricity Practice Solution (CPS) szoftverének felhőalapú változatát a 2016-os riói olimpián vezetik be. Az olimpikonok egészségi állapotát figyelemmel kísérő technológia segítségével szükségtelenné válik, hogy több raklapnyi papírt szállítsanak körbe a világon, emellett a felhőben tárolt és nyomon követett adatok elemzésese bizonyítottan nemcsak a sérülések megelőzését segíti elő, de a sérült atléták kezelésében is nélkülözhetetlen szerepet tölt be.

Az elektronikus kórlapok (EMR) hivatalos nyilvántartó rendszereként debütáló GE technológia, az olimpia minden orvosi létesítményében elérhető lesz, csakúgy, mint az olimpiai falu központi klinikáján, ahol az orvosok akár a komplikált ellátásra is fel vannak készülve.

Az Egyesült Államok csapata már a 2012-es londoni olimpián és a Szocsiban megrendezett 2014-es téli olimpián is eredményesen használta ezt a technológiát. A rendszer nemcsak az amerikai sportolók pontosabb diagnosztizálását tette lehetővé ezeken az versenyeken, hanem tekintélyes mennyiségű adatot is összegyűjtött, amelyekre támaszkodva az amerikai trénerek sportteljesítmény-javító stratégiákat fejleszthettek ki.A technológia eredményesességét alátámasztja, hogy az amerikai női birkózócsapatánál például éves szinten 60 százalékkal csökkent a műtéti beavatkozások száma, részben az elektronikus kórlapokból kigyűjtött, az edzési protokollt befolyásoló információknak és elemzéseknek köszönhetően.

Dr. Moreau, a szocsi olimpia orvosi csapatát vezető szakember, most a GE mérnökeinek nyújt segítséget abban, hogy a Predixben, a GE felhőalapú számítógépes platformjában rejlő lehetőségek kiaknázásával, miképp fejlesszék tovább a projektet. A Predix-nek köszönhetően, amelynek folyamatos fejlesztésében magyar szakemberek is részt vesznek, a sporttudományokkal foglalkozó csapatok az adatok megosztásával a világ bármely táján együtt tudnának működni, elősegítve ezzel az eredményes sporttáplálkozás még alaposabb megismerését és a sérülések elkerülését.

Dr. Moreau célja, hogy új módszereket térképezzen fel az USA olimpiai csapat egészségi állapotának javítására. Ezt követően pedig meg szeretné osztani ezeket az információkat a világgal, hogy bárki egészségesebb és aktívabb életet élhessen.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09