Az ABB az Amazon és a Sonos megoldásaival új szintre emeli az okosotthonok felhasználói élményét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 20. 09:43

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

Az ABB az összekapcsolt, szoftveralapú otthon- és épületautomatizálási megoldásaihoz kifejlesztett alkalmazásait tartalmazó ABB Ability portfólióval a piaci trendeket meghatározó vállalatok élvonalában van. Most az ABB más piacvezető cégekkel partnerségben arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett ügyfelei vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiát. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás bekapcsolása hangparanccsal az Alexán keresztül, a kívánt hangulat beállítása a hangosító rendszer több szobában történő vezérlésével, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal. 

 

 

Az Amazon Alexa eszközének integrálása 65 funkció hangerővezérlését teszi lehetővé az ABB-free@home-on belül, illetve a myABB Living Space online platformon vagy alkalmazáson keresztül. Az ABB saját fejlesztésű hangvezérelt eszközt kínál azon felhasználók számára, akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak beruházni az Alexa beszerzésébe. 

 

 

A Sonos hangszórókat az ABB-free@home appról, az ABB-free@home szenzorokkal és az ABB-free@home érintőpanelekről lehet szabályozni. A felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve indíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, beállíthatják a hangerőt, és arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat előre összeállított, saját sorrend szerint játsszák le.  

 

 

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-free@home otthon-automatizálási rendszerrel úttörőnek számítunk az okosotthonok terén, amely szegmensben az ABB Ability a fogyasztók számára minden területen elérhetővé teszi a digitalizálásban rejlő előnyöket. Rendszerünkkel megnyitottuk az utat a megfizethetőbb és könnyebben alkalmazható otthonautomatizálási megoldások felé. Folytatni kívánjuk az együttműködést az iparág többi vezető cégével, hogy a vevőink tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassuk a fejlesztési erőfeszítéseinket, és tovább gazdagítsuk a felhasználói élményt. Az ABB 2014 óta több mint egy millió ABB-free@home terméket értékesített. Az innováció és az integráció jelentik azokat a kulcsfontosságú sikertényezőket, amelyek egyre fejlettebb funkcionalitással rendelkező, számos márkanév alatt fejlesztett, könnyen használható felhasználói felületet biztosítanak.”   

 

 

Az otthonautomatizálási piac az iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővül. Az ABB okosotthon- és épületautomatizálási megoldásai az otthonokban, a társasházakban, a hotelekben, a kereskedelmi épületekben és a rendezvényhelyszíneken alkalmazhatók. Németországban, Hollandiában és Ausztriában a portfólióhoz tartozó megoldások a Busch-Jaeger márkanév alatt kerülnek kereskedelmi forgalomba.

 

Mehta ezekkel a sorokkal zárta az értékelését: „A vevők olyan okosotthon-funkciókat keresnek, amelyek kényelmesebbé teszik az életüket, és segítségükkel zöldebbé tehetik a bolygónkat. Mi továbbra is arra törekszünk, hogy kitoljuk a technológia határait, és a mesterséges intelligencia alkalmazásával ezen a területen is ugrásszerű fejlődést érjünk el, így olyan megoldásokkal álljunk majd az ügyfeleink rendelkezésére, amelyek prognosztizálják a ház működését: kikapcsolják a készülékeket, ha a szenzorok azt érzékelik, hogy az épület üres, automatikusan bekapcsolják a fűtést, amikor a GPS azt jelzi, hogy a lakók 15 percnyi távolságra vannak az otthontól, és 'megtanulják', hogy a lakók, hogyan szeretik beállítani a világítást vagy a hangerősséget.”

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50