Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

forrás: Prím Online, 2020. április 3. 19:35

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

Augusztus 20-án a Margaret Island, a Balatont bemutató Házszám című dalával indult el a ROAD MOVIE sorozat. Azóta a Hiperkarma a Mecseket, Rúzsa Magdi Kishegyest, a Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklóst és Erdélyt, a Kelemen Kabátban pedig a Dunakanyart járta körbe, ismert és tehetséges rendezők kamerái kíséretében. Az elmúlt hónapokban Miki357, Pallag Péter, Rohonyi Gábor, Gráf Péter és Árpa Attila is készített már ROAD MOVIE klipet és várhatóan a sorozat idén is folytatódik. 

 

A ROAD MOVIE sorozat csak átmenetileg pihen. „Több szerzővel, előadóval, filmesekkel már a megvalósítás fázisáig jutottunk, amikor le kellett állnunk. A tervezett dalok közül több már elkészült, néhol a forgatások is megkezdődtek, amint a körülmények engedik, folytatjuk.” – mondta el Ádám Kata, a ROAD MOVIE projekt vezetője.

 

A dalok és a klipek, az előadók és filmrendezők stílusában mutatják be a kiválasztott régiókat, ezt egészíti ki a ROAD MOVIE GUIDE filmsorozat, amely keretében Tilla a művészekkel közösen járja körbe és részletesebben is bemutatja ezeket a helyeket. „Az elmúlt félévben a ROAD MOVIE csapattal sok olyan helyen jártam, ahova magamtól nem jutottam volna el. Rúzsa Magdi, Bagossyék, a Hiperkarma, a Kelemen Kabátban és a Margaret Island a saját emlékei-élményei alapján sok-sok sztorival kísérve mutatták meg nekem és a velem utazó stábnak a számukra fontos, időnként rejtett, vagy titokzatos helyszíneket. Számomra nagy élményt adott ez a sok utazás, remélem, hogy a most otthon maradóknak sikerül ezt a filmekben is átadnunk” – mondta el Tilla, aki a zenészekhez, filmesekhez hasonlóan már várja a folytatást, az új dalokat, az új klipeket.  

 

 

A ROAD MOVIE stáb számára dilemmát jelentett, hogy mely időpontban mutassák be az elkészült filmeket. „A szerzőkkel, előadókkal közösen nagyon sokat törtük a fejünket, hogy vajon megfelelő időpont-e a mostani, a ROAD MOVIE GUIDE bemutatásához. Végül közösen a publikálás mellett döntöttünk, két okból. Egyrészt biztosra vesszük, hogy most, amikor fontos, hogy mindenki otthon maradjon, a zenekarok-előadók követőinek jó érzés lesz egy-egy virtuális kirándulás. Hiszen olyan tájakra juthatunk el Tilláékkal, ahol sokan még nem jártak azelőtt, másrészt azt reméljük, hogy a rajongók bakancslistája olyan célokkal bővülhet, amelyek a veszélyhelyzet elmúltával könnyen felkereshetők lesznek.” - mondta el Lobenwein Norbert, a ROAD MOVIE producere.  

 

A ROAD MOVIE GUIDE – Tillával április 5-én, vasárnap 18 órakor a Bagossy Brothers Company filmjével indul, a zenekar csatornája mellett a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán lesz látható.

 

A Bagossy Brothers Company Visszajövök című klipje Erdélybe repíti a nézőket, mostanra közel 3 millióan látták a YouTube-on. “A dal születésénél nem konkrét dolgok voltak a fejemben, csupán emlékekre és érzésekre hagyatkoztam, olyanokra, amelyek az otthont jelentik számomra. A hazai tájat, a fenyőfákat, a tiszta levegőt, a hideget, ami furcsa módon a meleget is jelenti nekem, a barátokat és a családot helyeztem előtérbe.” - avatott be Bagossy Norbi, a zenekar énekese az írói folyamatokba. - “A dalban szerepet kapott a gyergyói iskolás kórus is, akiknek szájából ugyanaz a mondat szól, ami viszi előre a dalt is: ¨Visszajövök én egyszer még¨.”

 

Szombat este 7-kor a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán a #MaradjOtthonChallenge keretében Tilla lesz a házigazda, élőben az otthonában „fogadja” a közönséget és válaszol kérdésekre. 

 

Kapcsolódó cikkek

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországra érkezett Krausz Ferenc lézertechnológiája

A Nobel-díjas fizikus által vezetett budapesti központú kutatócég, a Center for Molecular Fingerprinting (CMF) jelentős mérföldkőhöz érkezett: június 17-én felavatta új lézerlaboratóriumát Szegeden, az ELI-ALPS kutatóintézetben. Ennek köszönhetően megkezdődik az innovatív technológia magyarországi használata, ugyanis a CMF tevékenységéhez kapcsolódó lézeres vizsgálatok ezidáig Németországban történtek. 

2024. június 17. 20:07

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Út a felsőoktatásba: a jövő mérnökei versenyeztek a Széchenyi-egyetemen

A mérnöki hivatásokat élményalapú oktatással népszerűsíti a győri Széchenyi István Egyetem a jövő mérnökeinek szánt előkészítő képzéssel, amelynek elvégzésével a középiskolások intézményi többletpontokat szerezhetnek a felvételihez. A tavaszi szemeszter a napokban az autonóm járművek versenyével zárult, amelyen a diákoknak úgy kellett programozniuk robotjárműveiket, hogy azok a kijelölt pályán, önvezető módon a lehető legmesszebb jussanak.

2024. június 17. 17:01

Az OMV kiskereskedelmi hálózatának arculata új megjelenést kap Közép-Kelet-Európában

Az OMV egy újabb lépést tett a cég átalakulásának útján: a vállalat az elkövetkező három évben hét országban, Magyarország mellett Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Szerbiában is bevezeti az új arculatát. A stratégia célja, hogy hozzájáruljon egy olyan világ megteremtéséhez, amelyben a fenntartható energia, a fenntartható mobilitás és a fenntartható életmód mindenki számára valósággá válhat. 

2024. június 17. 13:20

Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

2024. június 17. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30