Mi szól a szerverbérlés mellett?

forrás: Prím Online, 2021. május 13. 11:03

Tulajdonolni, birtokolni valamit az emberek többségének egyfajta megnyugvást jelent. Megvettem, ez az enyém. Miért jöhet szóba mégis szerver esetében a bérlés? Több okból is, nézzük, melyek ezek!

Anyagi megfontolás

 

Szervert vásárolni eleve egy nagy összegű befektetést igényel. Amennyiben nem veszed meg, hanem csupán bérled a szervert, akkor nem kell előteremtened ezt a nagyobb pénzösszeget. Ez esetben ugyanakkor havonta kell fizetned egy díjat, ami közel sem arról szól, hogy úgymond “törleszted” a szerver árát.

 

Egyrészt a szerver sosem lesz a tiéd, bármennyi ideig is fizetsz rá elő, ugyanakkor számos előnye is van a bérlésnek, mint konstrukciónak anyagi szempontból. A bérlés már tartalmazza a gépterem bérleti díját, továbbá mindent, ami ehhez kapcsolódik, beleértve a hűtést, az energiaellátást, az állandó felügyeletet, valamint az esetleges hibaelhárítás díját is. A piacon hét éve jelen lévő RackForest ráadásul a szerverbérlés mellé szerverhosztingot ad ajándékba.

 

Ha elöregedik a szerverparkod, a fentieket figyelembe véve könnyen lehet, hogy az új vásárlása helyett inkább bérelni fogod a szervert. Bónusz, hogy így nem kell majd később azzal bajlódnod, hogy mit kezdesz a leharcolt, használaton kívül került vassal.

 

 

Biztonság szerver bérlése esetén

 

Amint arról már szó volt, ha bérled a szervert, nem neked kell gondoskodnod a javításról. Nem lesznek e miatt váratlan kiadásaid, de hosszú kimaradásokkal sem kell számolnod. A RackForest vállalja, hogy meghibásodás esetén biztosít számodra csereszervert. Gondoskodnak a szükséges cserealkatrészekről, s az igényeidnek megfelelően ki is cserélik a meghibásodott komponenseket.

 

A monitorozás szintén nem a te felelősséged szerver bérlése esetén. Az a cég, amelynek fizeted a havidíjat, éjjel-nappal monitorozni fogja a szerveredet és beavatkozik akkor, amikor szükséges.

 

Mielőtt előfizetnél, járj utána, hogy az adott cégnek milyen ügyfélszolgálata van. Ma már a 24 órás hibabejelentés teljesen jogos elvárás. Nem árt, ha az e-mailen felül telefonon is el tudod érni a supportot, és az sem mindegy, hogy milyen válaszidőre számíthatsz.

 

Nézz utána annak is, hogy hozzáférhetsz-e a szerverekhez. Jó esetben a szerződésben ez rögzítésre kerül.

 

A szerver elhelyezkedése

 

Ha fontos számodra a magas rendelkezésre állás, akkor a georedundáns szolgáltatás kulcsfontosságú. A magyar tulajdonban lévő RackForest Budapesten három lokációban is jelen van három különböző kerületben, így a lehető legminimálisabbra tudják szorítani a leállások esélyét. E cég gondoskodik arról, hogy a klimatizálás redundáns legyen, továbbá szabadlevegős kiegészítő hűtést alkalmaz a téli energiahatékonyság növelésének érdekében.

Kulcsszavak: szerver szerver hosting

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59