Az ESET Internet Security megkapta a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítést

forrás: Prím Online, 2023. június 27. 11:25

Rangos elismerést kapott a világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET fejlett, többrétegű vírusvédelmi megoldása, az ESET Internet Security. A biztonsági szoftver az AV-Comparatives által végzett vírusvédelmi és teljesítményteszt során Advanced+ minősítést nyert el. Az elismerés bizonyítja az ESET termékek kiemelkedő teljesítményét és a vállalat elkötelezettségét a felhasználók védelme iránt. 

Az AV-Comparatives 16 gyártó termékét – köztük az ESET Internet Security-t – tesztelte kártékony programok lefuttatásával. A teszt során rosszindulatú szoftverekkel fertőzött hálózati és USB meghajtókat használtak. Az átfogó vizsgálatban 10,015 aktuális és elterjedt, kártékony szoftvermintát alkalmaztak, olyan helyzeteket teremtve, amelyekkel a felhasználók a mindennapokban találkozhatnak. Az ESET Internet Security kimagasló, 99,9%-os vírusvédelmi teljesítményt ért el. A kutatásban vizsgálták azt is, hogy a termékek hány alkalommal adnak fals pozitív riasztást a kártékony szoftverekről. Az ESET Internet Security e tekintetben hibátlan teljesítményt nyújtott, ami alátámasztja a szoftver megbízhatóságát, és bizonyítja, hogy a termék képes hatékonyan különbséget tenni a veszélyt nem jelentő fájlok és a potenciális fenyegetések között. 

 

A friss teljesítménytesztbe az “Antivirus” és az “Internet Security” fogyasztói termékeket is bevonták. Az eredmények megmutatják, hogy egy adott biztonsági termék milyen hatással van a rendszer teljesítményére, összehasonlítva a vizsgált 16 gyártó biztonsági szoftvereivel. A teljesítményteszt több szempontot is elemez, és ezek az eredmények összevetve adják az összesített pontszámot. Az értékelés a különböző rutinműveletek, például fájlok másolása, archiválása, telepítése, alkalmazások indítása, fájlok letöltése és weboldalak böngészése közben történő erőforrás-felhasználás alapján történt. A termékeket a medián eredmények szerint lassú, közepes, gyors és nagyon gyors kategóriába sorolták. A teszt részeként az iparág által elismert PC Mark teljesítménymérő alkalmazást is lefuttatták, mely során a biztonsági szoftverrel nem rendelkező tesztgép 100-as pontszámot kapott. Utóbbi vizsgálatban az ESET Internet Security 98,4 ponttal az első helyet szerezte meg a termékek között, alátámasztva a szoftver hatékonyságát és általános teljesítményét a mindennapi használat során. 

 

 

Az ESET Internet Security mind a kártevők elleni védelem, mind pedig a teljesítménytesztek során kiválóan teljesített. Ezzel a figyelemreméltó eredménnyel az ESET Internet Security a 16 gyártó vizsgált termékei körében a legjobbak között végzett. A vállalat ezzel bizonyította, hogy a megbízható digitális védelmi megoldások elkötelezett szolgáltatója, az AV-Comparatives teszteredményei pedig erősítik a fogyasztók bizalmát. 

 

“Az ESET Internet Security az egyik legjobb kártevők elleni védelmet nyújtja a különböző fenyegetésekkel szemben, kimagasló megoldást biztosít a privát szférájukat féltő felhasználók számára, akik aktívan használják az internetet vásárlásokra, banki ügyintézésre, munkára és kapcsolattartásra. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ESET megoldása elnyerte a világ egyik vezető független kiberbiztonsági laborjának Advanced+ díját a kártevővédelmet és működési teljesítményt vizsgáló tesztek alapján” – mondta Béres Péter, az ESET termékeit forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője. 

 

ESET Internet Security

 

Az ESET Internet Security a teljes körű integrált informatikai biztonság új megközelítését kínálja. Az ESET LiveGrid víruskereső motor legújabb verziója az egyéni tűzfal- és spamszűrő modulokkal kombinálva gyorsan és pontosan azonosítja a kártevőket a számítógép biztonságának megőrzése érdekében. Az intelligens rendszer folyamatosan figyeli és figyelmeztetést küld a rosszindulatú szoftverekről, amelyek kárt tehetnek eszközeinkben.

 

Az ESET Internet Security egy olyan teljes körű biztonsági megoldás, amely maximális védelem mellett minimális rendszerigénnyel rendelkezik. Fejlett technológiái mesterséges intelligenciát használnak a vírusok, kémprogramok, trójaiak, férgek, reklámprogramok, rootkitek és egyéb fenyegetések bejutásának megakadályozására anélkül, hogy csökkentenék a rendszer teljesítményét vagy megzavarnák a számítógép működését.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09