Robotkutyák szállították a sporteszközöket az Ázsia-játékokon

forrás: Prím Online, 2023. október 12. 09:57

Unitree Go1 robotkutyák alkalmazása a Hangzhou Asian Games-en tökéletesen mutatja, hogyan használhatják a modern technológiát a sportesemények szervezői a hatékonyság növelése és a biztonság fokozása, valamint nem utolsó sorban a közönség szórakoztatása érdekében. A robotika területén elért fejlesztések ráadásul nem csupán sportrendezvényeken járulhatnak hozzá az események gördülékeny lebonyolításához, hanem bármely kiállításon, szakmai rendezvényen is segíthetik a munkát.

 

Az idei Hangzhou Asian Games-en például a Unitree Go1 robotkutyái is aktívan kivették részüket a sikeres lebonyolításban. A sportfelszerelések, mint a például diszkoszok és gerelyek szállítása hagyományosan munkaigényes feladat, így a robotok alkalmazása ezen a területen jelentős munkaerőmegtakarítást eredményezhet. Emellett a robotok precíz mozgásuknak és programozott viselkedésüknek köszönhetően garantálhatják a biztonságos és hatékony feladatvégzést, mindemellett pedig látványos showelemként is működnek.

 

Fotó: Asian Games

 

A Unitree Go1 a világ első tömeggyártású négylábú robotplatformja. A 12 kg-os szerkezet 3-5 kg-os teherbírással képes az intelligens követésre, a szabadalmaztatott SSS érzékelő modul segítségével pedig fejlett mélység és távolságérzékelésre fejlesztették ki. A széles-látószögű kamera és mélységérzékelő modulok lehetővé teszik a robot számára a tájékozódást és a mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismerést. Az ipari és kutatási felhasználás mellett pedig már egyetemi oktatásban is előszeretettel alkalmazzák, hiszen kiválóan programozható.

 

A Hangzhou Asian Games-en való alkalmazás kiválóan példázza az emberi és a gépi együttműködés előnyeit, a lehetőségek tárháza pedig folyamatosan növekszik, hogy hogyan lehet a technológiát a sport világában is hasznosítani.

 

A Unitree Go1 robotkutyával már több magyarországi kiállításon és rendezvényen is találkozhattak, idén év végére pedig hazánkba is megérkezik a továbbfejlesztett Go2 modell. A következő generációs négylábú robotplatformnál már a szériafelszereltség része a térbeli mintázatok leképezésére használt lézerszkenner (LIDAR), és egyes típusok már alkalmazzák a mélytanuláson és generatív nyelvi modellen (GPT) alapuló automatikus kódgeneráló funkciót is.

 

A Unitree márka magyarországi képviselete és robotkutyák kizárólagos közép-európai forgalmazója az INFUZE Robotics.

 

Fotó: Asian Games

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59