2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

forrás: Prím Online, 2024. március 4. 14:37

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

Az 1953-ban, Die Gute Industrieform e.V. néven alapított iF Design Award szakértői számos szempont – köztük az egyediség és a hatásfok – alapján értékelik a termékeket kilenc különböző kategóriában: Termék, Csomagolás, Kommunikáció, Koncepció, Belsőépítészet, Formatervezés, Szolgáltatástervezés, Felhasználói élmény (UX) és Felhasználói felület (UI).

 

„Az elektronikai cikkek formatervezése meghatározza a felhasználók készülékekhez való viszonyát. A díjakkal a Samsung dizájnnal kapcsolatos fejlesztéseit ismerik el – mondta TM Roh, a Samsung vállalati dizájnközpontjának elnöke és vezetője. – A vállalatnak továbbra is elsődleges szempont a készülék rendeltetéséhez igazodó külső. A jövőben a felhasználók átalakuló életstílusának megfelelő, tartós és formabontó kialakítással kínálunk még magasabb élményt.”

 

 

Két forradalmi készülék, két Arany Díj

 

Az ultravékony kialakítású OLED TV (S95C) a mindössze 9,9 mm-es vastagságával minimálisra csökkenti a fal és a készülék közti távolságot a beüzemelés során, ezáltal a készülék szorosan rögzíthető a felülethez. Jobban illeszkedik a térbe, a – háromdimenziós hangzást biztosító – Dolby Atmos hangrendszer pedig elsöprő audiovizuális élményt kínál. 

 

A bizonyos országokban elérhető Galaxy Z Flip5 Maison Margela kiadás csomagolása a francia luxus divatcég jellegzetes, a félkész-érzetet sugalló stílusát tükrözi, a patent közepét egy markáns öltésminta dísziti. A csomagolás egésze a kézműves boltokban megtalálható anyagminták és fonalak tárolására használt tárolódobozokat idézi meg. A csomagolás papíralapú, szőtt könyvszövetszerű borítása által az eszköz harmonizál a Maison Margela műtermek haute couture esztétikájával.

 

75 díjat nyertek el a Samsung tévéi, háztartási készülékei és okostelefonjai

 

A Samsung 75 elismerése az összes formatervezési kategóriára kiterjed. Az OLED TV (S95C) és a Maison Margela kiadású Galaxy Z Flip5 kivitelezéséért kapott Arany Díjak mellett a Samsung számos készüléke szerzett díjat a Termék kategóriában. A Bespoke AI Laundry Combo mosó- és szárítógépet, a testre szabható, környezetébe belesimuló, vezeték nélküli Music Frame hangszórót, az új formanyelvével és a nagyobb fedlapi kijelzőjével a felhasználói élményt tovább fokozó, hajlítható Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefont is iF Design Díjjal tüntették ki.

 

Formatervezésbeni kiválóságáért számos egyéb Samsung eszközt és megoldást is elismertek, többek között a Samsung Now+**  és Q-Symphony funkciót, valamint a Design Samsung weboldalt is. A Samsung Now+ szolgáltatással a felhasználók olyan hasznos információkat jeleníthetnek meg a tévé bekapcsolása nélkül, mint az időjárás vagy az otthoni kamera élőképe. A Q-Symphony megoldás a mesterséges intelligenciával teszi lehetővé, hogy a TV hangszórói, a kompatibilis hangprojektorokkal izgalmas hanghatásokat, és még inkább magával ragadó élményt nyújtsanak. A Design Samsung online felületének legújabb verziója pedig még kiválóbb mobilélményt és felhasználófelületet kínál.

 

___________________________

*A Maison Margela kiadású Galaxy Z Flip5 (Galaxy Z Flip5 Maison Margela Edition) Magyarországon nem elérhető.

**Elérhetősége országonként és modellenként eltérő lehet.

Kulcsszavak: Samsung iF Design Award

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17