A 2024-es vb-döntő lett minden idők legnézettebb dartsközvetítése Magyarországon

forrás: Prím Online, 2024. január 5. 18:55

A PDC-dartsvilágbajnokság nem okozott csalódást ezúttal sem. A tévénézők legnagyobb örömére páratlan izgalmakat tartogatott a sorozat, amelynek fináléja lett Magyarország történetének eddigi legnézettebb dartsközvetítése. A Sport1 pedig ezzel a legnézettebb csatorna volt Magyarországon a 18-49 éves lakosság körében szerda este a közvetítés során.

December 15. és január 3. között rendezték a londoni Alexandra Palace-ban a PDC-dartsvilágbajnokságot. Talán már mindenki tudja, hogy ebben az időszakban ez az egyedülálló hangulatú sorozat határozza meg a sportszerető közönség mindennapjait hazánkban is. Ez így volt ebben az ünnepi időszakban is, hiszen a Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Sport TV élő dartsközvetítéseibe 1,3 millióan néztek bele ebben a három hétben.    

 

A finálé nézettsége minden várakozást felülmúlt, a Nielsen Közönségmérés adatai szerint a január 3-án, szerdán rendezett döntő lett Magyarország történetének legnézettebb dartsközvetítése. 231 ezren követték végig a Sport1 élő közvetítését. A Sport1 ebben az idősávban a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves férfiak körében 14,3%-os közönségaránnyal a nagy kereskedelmi csatornákat is megelőzve a legnézettebb csatorna volt, akárcsak 11,7 százalékkal a teljes 18-49 év közötti lakosság körében.

 

 

Az eredményben közrejátszott a fináléba bombameglepetésre bejutó, az első vb-jén szereplő, mindössze 16 éves Luke Littler körüli felhajtás is. A csodagyerek több olyan bravúrt is véghez vitt, amire csak nagyon ritkán vagy sohasem volt még példa. Sorra győzte le a világranglistán nála magasabban jegyzett ellenfeleit, végül ő lett minden idők legfiatalabb finalistája. A döntőben azonban már nem bírt azzal a Luke Humphriesszal, aki olyan szenzációs volt 2023 második felében, hogy a torna előtt annak ellenére is a legnagyobb esélyesnek tartottak a fogadóirodák és a Sport TV szakértői is, hogy ’’csak’’ a harmadik volt a világranglistán. Humphries most már világelső, Littler pedig 133 helyet előre lépve a 31. a világranglistán.

 

A döntő lezárását itt lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/sport1tv/videos/2742019369299308

 

Nem kell sokat várni arra, hogy visszatérjenek a darts nagyágyúi, hiszen a Sport TV-n január 18-án már képernyőre kerül a Bahrain Darts Masters, és 2024-ben olyan további PDC-tornákat láthatunk majd a Sport1-en és a Sport2-n, mint a 17 versenyből álló Premier League, a hét állomásos World Series of Darts, és annak döntője, a World Series of Darts Finals, továbbá a Masters, a UK Open, a World Cup of Darts, a World Matchplay, a World Grand Prix, az Európa-bajnokság, a Grand Slam of Darts, a Players Championship Finals, valamint az egészet megkoronázandó, december közepétől a PDC-világbajnokság.

 

A Sport1 volt 2023-ban a legnézettebb minden korosztályban

 

A decemberi adatokkal együtt immár a rendelkezésünkre áll minden információ a 2023-as év nézettségeivel kapcsolatban, ami rendkívül hízelgő a Sport1-re nézve: A Nielsen Közönségmérés adatai alapján ugyanis az elmúlt évben is a Sport1 volt a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna minden kiemelt korosztályban és célcsoportban (a teljes lakosság, a 18-49, illetve 15-59 éves teljes lakosság és a 18-49 éves férfiak körében is). Az év legnézettebb közvetítése nem meglepő módon a női kézilabda Bajnokok Ligája 2023-as döntője volt, amin az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Vipers Kristiansand csapott össze a budapesti MVM Dome-ban.    

Kulcsszavak: Sport1 Sport TV

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50