A nézőknél 2023-ban is a Sport TV volt az első

forrás: Prím Online, 2024. január 30. 11:29

Az elmúlt év minden nézettségi adatának ismeretében hivatalos, hogy minden korosztályban a Sport TV portfóliója (Sport1 és Sport2) volt a legnézettebb a kereskedelmi sportcsatornák között.

 

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2023-ban minden korosztályban, így a teljes lakosságot tekintve (A4+), a 18-49 év közötti lakosságot (A18-49), a 18-59 éves lakosság (A18-59) és a sportcsatornák szempontjából kiemelten fontos 18-49 év közötti férfiak (M18-49) is a Sport TV portfóliója volt a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió Magyarországon. A kereskedelmi sportcsatornák versenyében pedig a Sport1 végzett az első helyen ugyanebben a versengésben. 

 

Az év legnézettebb közvetítése/közvetítéssorozata a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője volt, ahol két magyar csapat is érintett volt, így nem meglepő, hogy mind a négy találkozó kiváló nézettséget ért el azon a hétvégén. A 2023-24-es szezonban a kézilabda Bajnokok Ligája történetében először fordul elő, hogy öt magyar csapat (DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, OTP-Bank-Pick Szeged, Telekom Veszprém) is főtáblás. A 2023-as év tehát rekordszámú, összesen 75 magyar érdekeltségű kézilabda BL-meccset tartogatott, emellett további 51 alkalommal szurkolhattunk hazai csapatainknak a nemzetközi kupákban (EL vagy EC). 

 

facebook.com/sport1tv/

 

A Sport TV-nél senki sem közvetített több Bajnokok Ligája-találkozót 2023-ban, 147-szer a kézilabda, 102-szer a labdarúgás és 17-szer a jégkorong európai csúcssorozatára kapcsolhattak a nézők. Ez összesen 266 BL-meccset jelentett az évben. Ehhez hozzátehetjük nyugodtan, hogy a labdarúgó BL 2024-es reformja után ez a szám még magasabb lesz majd a következő szezontól.    

 

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a darts felépítése volt Magyarországon, a sportág népszerűségét a 2024-es vb-döntő rekordnézettsége remekül bizonyítja. Évről évre nő az érdeklődés az esemény iránt, és most már bátran kijelenthetjük, az ünnepi időszakban minden sportrajongó számára kötelező esemény lett a vb, ráadásul egyre többen követik a PDC további, egész évben zajló rangos eseményeit. 

 

A remek nézettséghez az értékes sportjogok és -portfólió mellett a megfelelő programstruktúra is jelentősen hozzájárul. Szinte minden napra jut valami kimagasló sportesemény, így mindenki megtalálja saját kedvenceit a megszokott napokon és műsorsávokban. Hétköznap kedden és szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája, szerdán és csütörtökön pedig a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hoz kiemelkedő nézettséget hétről hétre, míg hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligája és Európa-liga, illetve a Serie A határozza meg a programstruktúrát. A darts esetében a tökéletes időpontban és eszeveszett körítéssel rendezett világbajnokság a legnézettebb esemény, de a hosszabb és rövidebb tornák egész évben, illetve a tavasszal minden csütörtökön jelentkező Premier League is kiváló eredményeket hoz.  Mindezeken felül több olyan értékes és nemzetközi szinten is rangosnak számító esemény is látható a Sport TV-n, mint az egyre több európai időpontban zajló meccset kínáló NBA összecsapásai, a legnagyobb UFC-gálák, vagy az Olasz Kupa és Szuperkupa, a Spanyol Kupa és a Német Kupa legfontosabb derbijei. 

 

A nézők ezekre a sorozatokra, meccsekre, összecsapásokra és ütközetekre, tehát a Sport TV-re szavaztak. A tendencia 2024-ben is folytatódik, hiszen a Sport TV továbbra is ezekkel a rendkívül izgalmas közvetítésekkel jelentkezik egész évben.

Kulcsszavak: Sport TV

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50