A robotikaversenyek növekvő jelentőségéről tart online meetupot a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2024. február 13. 09:58

A 2024. február 29-i eseményen a Neumann Társaság néhány hete megújult, megerősített Robotika szakosztályának diákversenyeket szervező tanárai osztják meg abbéli tapasztalataikat, hogy a már digitális korszakba született alfa generációs diákok oktatásában miért tölthet be kulcsszerepet a robotika.

 

A robotikai diákversenyek egyre növekvő fontosságáról tart online meetupot a Neumann Társaság néhány hete megújult Robotika szakosztálya, amely új alelnökökkel és várhatóan új munkacsoportokkal erősíti tevékenységét. A megújult Robotika Szakosztály Felsőoktatási Szakértői Munkacsoportot is alapított, melynek vezetését Galambos Péter professzor, az Óbudai Egyetem Bejczy Antal Intelligens Robotikai Központ igazgatója vállalta el. A munkacsoport a robotika versenyekre vonatkozó értékelési rendszer kidolgozását és a versenyminősítést fogja szakmailag támogatni.

 

A szakosztály új alelnökeként Nemes József, az ELTE Savaria Műszaki Intézet docense, Neumann-díjas, a társaság Vas Megyei Területi Szervezetének vezetője az egyetemekkel való kapcsolattartásért felel. A szakosztály új alelnökeként Kiss András (Egri Balassi Bálint Általános Iskola) kiemelten az óvodapedagógiai és az általános iskolai szféra szereplőivel való kapcsolattartásért felel.

 

A megújult szakosztály a korábbinál is hangsúlyosabban szeretné támogatni a hazai robotikai versenyeket, és ezek hivatalos minősítését: ha a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztálya által, évtizedek óta sikerrel szervezett programozási versenyekhez hasonlóan a robotikai versenyek is versenypiramisba szerveződnének, idővel az ezeken elért kimagasló eredményeket is extra pontszámmal vehetnék figyelembe a hazai műszaki felsőoktatási intézmények. A Neumann Társaság ehhez szeretne szakmai fórumot biztosítani a versenyszervezők számára.

 

 

A robotikaversenyek fontosságáról tart meetupot a társaság

 

Egyebek mellett a fenti témáról is szó esik majd a 2024. február 29-én, 16 órától a Zoom platformon zajló, Versenyben a robotok II. című meetupon, amelyen előzetes regisztrációt követően bárki díjmentesen részt vehet. A meetup szervezői az óvodapedagógustól kezdve az egyetemi tanárig bármilyen pedagógust szeretettel látnak, hiszen a szakosztályban  dolgozó tehetséggondozó tanárok szerint az alfa generációs (2010 után született) gyerekek oktatásában a programozás és az informatika mellett a robotika is alapvető jelentőségű lesz.

 

Az eseményen Oláh Tibor (Hajdúböszörmény), a Robotolimpia, és Bakti András Tamás (Nyíregyháza), a Robot Exatlon szervezője mutatja be az érdeklődőknek saját robotikai versenyeit. A beszélgetésen Abán Csaba, a Neumann Társaság Robotika Szakosztályának elnöke is részt vesz, moderátora pedig a társaság új ügyvezetője, Képes Gábor lesz.

 

A meetup folytatása a Neumann Társaság 2022-es, nagy sikerű meetupjának , de attól függetlenül is bárki bekapcsolódhat, aki érdeklődik a digitális kultúra, robotika és a versenyszervezés kulisszatitkai iránt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50