A Provim lett a hazai fődíjas a Schneider Electric fenntarthatósági versenyén

forrás: Prím Online, 2024. február 29. 10:05

Második alkalommal hirdette meg Magyarországon a partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit elismerő Sustainability Impact Award for Partners (SIAP) pályázatát a Schneider Electric. Az idei díjátadón három vállalkozás vehetett át elismerést, a fődíjat a KÉSZ Csoporthoz tartozó Provim Kft. nyerte el, így hazánkból ők vesznek részt a megmérettetés európai fordulójában. 

A Schneider Electric, amely az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, 2022-ben jelentette be, hogy Sustainability Impact Award néven pályázatot hirdet partnerei számára. A kezdeményezés célja, hogy díjazzák azokat a cégeket, amelyek élen járnak a fenntarthatósági törekvések megvalósításában. 

 

A pályázatokat két fő kategóriában adhatták be a vállalkozások, a saját működésük karbonmentesítésében élen járó partnerek a „Sustainability Impact to my Enterprise”, míg a CO2-kibocsátásuk csökkentésében az ügyfeleiket is támogató partnerek a „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában. Idén összesen három hazai társaság kapott díjat a pályázat keretében, egyikük két kategóriában is.

 

A „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában a díjazottak között van az IAG-Profigram Zrt. Az automatizálási mérnöki vállalat többek között távhőszolgáltatók, önkormányzatok, erőművek számára nyújt stratégiai tanácsadást a jelenlegi növekvő energiaár-nyomás, a dekarbonizációs követelmények és a fenntarthatóság támasztotta kihívások kezelésére.

 

 

A cég a fejlett folyamatirányítási megoldások alkalmazásával jelentős megtakarítást ér el stratégiai partnerei számára mind az energiafogyasztásban, mind a CO2-kibocsátásban. Bár az eredményeket erősen befolyásolja, hogy milyen iparágról van szó, a teljeskörű tanácsadással és a folyamatoptimalizálással akár 30-40 százalékkal is csökkenthető az energiafogyasztás.

 

Szintén „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában a Civis Villszer Kft. kapott elismerést. A 2009-ben alapított vállalkozás fő tevékenységei közé tartozik az épület villanyszerelés, ipari világítástechnika, épületvillamosság, valamint egyéb villanyszerelési munkák. A cég nagy hangsúlyt fektet a legmodernebb technológiák alkalmazására, ügyfelei magas szintű kiszolgálására, ennek részeként kínálja a Schneider Electric rendszereit, megoldásait ügyfelei számára. A felügyeleti és adatgyűjtő rendszerek használatával minimalizálják az állásidőt, optimalizálják a működést és növelik a berendezések élettartamát. A cég telepítette Magyarországon az első nagy teljesítményű (180 kW), a Schneider Electric által gyártott egyenáramú e-autó töltőt.

 

A Civis Villszer Kft. díjat nyert a „Sustainability Impact to my Enterprise” kategóriában is. A társaság mind a digitalizálás, mind az elektrifikáció területén jelentős fejlesztéseket valósított meg. Intelligens rendszereket működtet az energiafogyasztás elemzésére és mérésére, előremutató lépéseket tett az energiamixen belül a megújuló energia arányának növelésére, illetve a vízfelhasználás csökkentésére. 

 

A „Sustainability Impact to my Enterprise” kategória másik nyertese és egyben a Sustainability Impact Award idei, magyarországi fődíjasa a Provim Kft. lett. A KÉSZ Csoporthoz tartozó vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak az energiatakarékosságra, a szén-dioxid-mentesítésre és a hulladék csökkentésére. A cégnél intelligens mérőberendezéseket telepítettek, amelyek adatait egy központi energiamenedzsment rendszer dolgozza fel. A Provim járműflottájának 85 százaléka hibrid meghajtású, kizárólag LED izzókat használnak, a műanyag és karton hulladék könnyebb feldolgozására pedig egy speciális présgépet is vásároltak. A hazai megmérettetés fődíjasaként a Provim Kft. képviseli majd Magyarországot a Sustainability Impact Award európai fordulójában. 

 

„Nagy örömmel tölt el, hogy idén is igényes, valóban előremutató megoldásokat, kezdeményezéseket tartalmazó pályamunkákat értékelhettünk a Sustainability Impact Award versenyünk hazai fordulójában. Mi, a Schneider Electricnél abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy nemcsak fejlesztjük és gyártjuk a jövő energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldásait, de saját magunk is használjuk őket, így megtapasztalhatjuk, hogy mekkora előnnyel járnak. Küldetésünknek tekintjük azt is, hogy partnereinket és ügyfeleinket is támogassuk a fenntarthatóbb és energiahatékonyabb működésben. Ehhez persze az is kell, hogy megosszuk egymással a tapasztalatokat és a jó gyakorlatokat például az olyan kezdeményezéseken keresztül, mint ez a verseny is, hogy minél többen legyünk, akik egy tudatos jövőt formálnak” – mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója az ünnepélyes díjátadón.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

10 NASA találmány, melyek ma már hétköznapinak számítanak

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is gondolnánk, hogy a világ legnagyobb űrügynöksége, a NASA áll kifejlesztésük mögött. A National Geographic összegyűjtött 10 olyan forradalmi találmányt, melyet a kezdetekben az űrkutatásban használtak, de később gyökeresen alakították át az emberek életét.

2024. április 15. 16:21

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09