Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

forrás: Prím Online, 2024. március 2. 10:50

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

A világ legjobb tíz egyeteme közül kettő csapatát is megelőzte a Budapesti Corvinus Egyetem csapata a Marshall nemzetközi esetmegoldó versenyen: a Szingapúri Nemzeti Egyetem, amely a QS egyetemi világrangsor 8. helyezettje, valamint a 10. kaliforniai Berkeley Egyetem csapatait. 

 

A Corvinust Kálmán Anna, Kopka Noémi, Pongrácz Alexandra és Gáspár Tamás, valamint felkészítő tanáruk, Stocker Miklós képviselte. A versenyben többféle formátumban is helyt kellett állni, volt, hogy 5 óra, volt, hogy 24 óra alatt kellett megoldást kidolgozni egy-egy komplex üzleti problémára. A rövid eset fókuszában az állt, hogy milyen piacon milyen stratégiával biztosítható egy digitális transzformációval foglalkozó tanácsadó cég radikális növekedése. A hosszú esetnél egy futballklub rajongóit kellett több digitális interakcióra ösztönözni és a klub márkáját nemzetközi hírűvé tenni. A corvinusosok megoldásai saját divíziójukban mindkét esetnél első helyet értek. 

 

 

„Nagy hasznát vettük a versenyen, hogy a Corvinuson átgondolt rendszerben oktatott, sokféle esettanulmánnyal találkozunk. A tanácsadó céges esetre csapatunk például egy ázsiai piacra tervezett ügyfélakvizíciós stratégiát dolgozott ki feldolgozóipari és kiskereskedelmi fókusszal, a külső környezet elemzése alapján” – mondta Kálmán Anna, a csapat egyik tagja. 

 

„Rendkívül örültem annak a visszajelzésnek a döntő után, hogy mind a pontosság, mind az elmélyültség és a megvalósíthatóság értékelési szempontjaiból a mi csapatunk megoldását tanítani fogja az Indiana Egyetemen működő Kelley Üzleti Iskola felkészítő tanára. Ez is mutatja, hogy Magyarországon világszínvonalú tudást kaphatnak az üzleti képzés iránt érdeklődő hallgatók” – osztotta meg élményét Stocker Miklós, a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének vezetője, aki az egyetemen az üzleti esetversenyzésre felkészítő Case Tracket is irányítja.  

 

A többkörös hallgatói versenyben a Corvinus csapata az ötös döntőbe egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel jutott be, és végül az előkelő harmadik helyen végzett az Atlantai Emory Egyetem és a Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem csapatai mögött. A magyarok a döntőben legyőzték a Rotterdam School of Management és a Hong Kongi Egyetem Üzleti Iskolájának versenyzőit is. A döntő formátuma különleges volt, hiszen a megszokott prezentáció és kérdés-válasz helyett egy olyan félórás prezentációt kellett tartani, amelyben 5 perc után a zsűrinek bármikor lehetősége volt megállítani a csapatot és kérdést feltennie a megoldással kapcsolatban, amivel természetesen számtalanszor éltek is. A döntő prezentációi a szervezők Facebook-oldalán visszanézhetőek, a corvinusosoké 2:44-től kezdődik.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50