Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

forrás: Prím Online, 2024. április 18. 19:41

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

 

Egy nap, amikor egy életre szóló inspiráció szerezhető az informatikai pályáról:

 

• Vajon mi módon lehet megtanítani a számítógépet a látásra?

• Hogyan zajlik a különböző rendszerek, többek között az önvezető autók fejlesztése?

• Az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék bemutatja a mesterséges intelligencia alapjait, kiderül, hogyan lehet a különböző szenzorokat összehangolni egyszerűbb geometriai mintázatok felismerése segítségével, és végül szó lesz arról is, milyen hatással van a ChatGPT a tanulási szokásokra.

 

A STEAM Kuckóban fény derül arra, mit érdemes tudni a mesterséges intelligenciáról "találkozás" előtt. Segítségül hívják a MI jópajtásait, Aibót, Perplexity-t, Alexát, Roybit, Echót, GPT-t, Yukikót és Mikikót, ResearchRabbitet, Miót, PuppyGót, Ziggyt, és megjelenik a színen Maya, az ELTE IK kedvenc kutyája is.

 

 

GPS-es kincskeresésre fel! Egy izgalmas kincskeresésre invitálják az érdeklődőket, miközben megismerhetik a GPS-es helymeghatározás alapjait, valamint a földrajzi koordináták használatát.

 

Az informatikus pályán való sikerességhez többféle tudásra is szükség van. A szakmai tudáson túl a siker kulcsát az informatikus pályán a soft skillek jelentik.

 

Interaktív workshopunkon megtudhatják, milyen készségek szükségesek egy informatikus számára a pályán való érvényesüléshez. 

 

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnéd tudni, hogy az IT és a kibervédelem a Te utad-e?

 

Tudj meg többet a kibervédelemről és magadról! Hagyd, hogy kimozdítsunk a komfortzónádból! 

 

A nyereményjátékunkon egy pályaválasztási coaching csomaggal gazdagodik a nyertes, mellyel az lehet, aki csak szeretne a kiberbiztonság területén.

 

Időpont : 2024. április 25. 09:00 - 15:15

Helyszín: ELTE Informatikai Kar,  1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

 

A találkozó az ELTE lágymányosi campusának északi épületénél, a Petőfi híd budai hídfője felé eső portánál.

 

A programra a Lányok Napja rendezvénysorozat oldalán lehet jelentkezni: https://lanyoknapja.hu/program-reszletek/?pid=1195  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Sztorik a zsebben: gyermeknapon debütál az NMHH új kiadványa

A gyermekek biztonsága kerül fókuszba május 25-én és 26-án a Városligeti Gyermeknapon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett rendezvényen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is ott lesz. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is a Biztonságos Internet Sátor lesz az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol ezúttal kicsik és nagyok a „Sztorik a zsebben – Történetek a közösségi médiából” című kiadványt is kézbe vehetik.

2024. május 26. 12:04

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17