Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

forrás: Prím Online, 2024. április 22. 19:32

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

A hatalmas műalkotás elsősorban a logisztikai park közvetlen környezetében található Szigetszentmiklós és a ráckevei Duna-ág élővilágára segít felhívni a figyelmet, a dekoráció színvilága a környék jellegzetes árnyalatait és a Prologis hivatalos színeit ötvözi. A kivitelezési munkálatok 19 napig tartottak, ezalatt a Vertigo Murals nyolcfős csapata több mint 50 árnyalatot vitt fel 350 négyzetméternyi felületre. A különleges alkotás a Prologis egyedülálló ParkLife koncepció részeként a park ultramodern tűzoltó rendszeréhez tartozó sprinkler tartályon kapott helyet. 

 

A grafikai tervezésnél fontos szempont volt, hogy a festmény a parkban és az épület közelében dolgozók számára kellemes vizuális látványt nyújtson, és a tartály mellett található pihenőpark növényvilágával is harmonizáljon. Emellett a tervezéskor természetesen arra is odafigyeltek, hogy az M0-ról – tehát nagyobb távolságból is – látható legyen, és a környéken utazók számára is felüdülést nyújtson. Az autópálya felé eső felületen közlekedésbiztonsági okokból jellemzően színekkel és geometriai formákkal operáltak, míg a park felőli oldalra kerültek a részletesen kidolgozott állatok – a szürke gém, a róka és egy kövön napozó gyík is.

 

 

„A Prologisnál a fenntarthatóság minden döntésünk szerves része, ezért is fontos számunkra, hogy ügyfeleink és munkatársaik, valamint a látogatók figyelmét is felhívjuk a parkjaink közelében található élővilágra. Ennek a kezdeményezésnek része ez a nagyszabású művészeti alkotás is a legújabb fejlesztésű, a legmodernebb ESG kívánalmaknak is megfelelni képes logisztikai parkunk, a Prologis Park Budapest-Sziget II területén” – mondta Hunyadi Zsuzsanna, a Prologis Magyarország bérbeadásért és ügyfélelégedettségért felelős igazgatója.

 

Bár Magyarországon eddig egyedülálló ez a kezdeményezés a Prologis parkokban, Lengyelországban, Szlovákiában és az Egyesült Államokban már vannak olyan Prologis épületek, amelyeket szintén street art alkotások díszítenek.

 

A Prologis működésének és valamennyi munkafázisának szerves részét képezi a kreativitás és a fenntarthatóság, ami nálunk kéz a kézben jár, hiszen a tudatos megoldások… Made In Prologis.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Sztorik a zsebben: gyermeknapon debütál az NMHH új kiadványa

A gyermekek biztonsága kerül fókuszba május 25-én és 26-án a Városligeti Gyermeknapon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett rendezvényen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is ott lesz. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is a Biztonságos Internet Sátor lesz az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol ezúttal kicsik és nagyok a „Sztorik a zsebben – Történetek a közösségi médiából” című kiadványt is kézbe vehetik.

2024. május 26. 12:04

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17