HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

forrás: Prím Online, 2024. június 1. 13:37

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

A HONOR 10.000 fős,  a portréfotózással kapcsolatos szokásainkat  vizsgáló kutatás eredménye szerint a nők több mint 100-zal több sikertelen fotót, és átlagosan 330 használhatatlan képet tárolnak a telefonjukon, ezzel szemben a férfiak jellemzően csak átlag 224-et. Érdekes az életkori megoszlás is: a Z generációnak van a legtöbb elhibázott fotója (360), míg a 35-45 éveseknél ez jóval kevesebb (200).

 

 

A fényképezés fájó pontjai

 

A felmérés szerint a 18-45 év közötti európaiak majdnem egyharmadát zavarja, ha valaki túl sokat időzik, mielőtt egy jó fotót készít róla, és minden ötödik (20%) frusztráltnak érzi magát, ha barátja vagy rokona fotózási képességei nem elég jók. 

 

A fotózási készség ráadásul egy olyan tulajdonság, amit előszeretettel keresnek társaikban az emberek. A megkérdezettek közel egyharmada (30%) állítja, hogy különlegesebbnek érzi magát, ha valaki fényképet akar készíteni róla, 13 százalék pedig bevallotta, hogy nagyobb valószínűséggel jár olyannal, aki jól tud fotózni. 

 

Egy kis csoport számára viszont egyenesen elképzelhetetlen a párkapcsolata e nélkül: 6 százalékkal történt már olyan, hogy nem állt szóba többet valakivel,  aki  rossz képet lőtt róla, míg 5 százalékuk véget is vetett azért a  kapcsolatának, mert nem tetszett neki az elkészített fotó. 

 

A tökéletes portré

 

A megkérdezettek közel fele (46%) nagy nyomást érez, hogy jó képet készítsen, amikor megkérik erre, kicsit több mint harmaduk azonban (36%) elismeri, hogy nem tudja, hogyan kell jó portréfotót készíteni.

 

A tökéletesség ábrázolására irányuló nyomás ellenére 59 százalékuk azt mondta, hogy a jó portréfotók készítése jó érzéssel tölti el őket. A válaszadók egyharmada (34%) úgy érzi, hogy egy jó portréfotó többet elárul valakiről, 49 százalék pedig szereti, ha egy kép megörökíti valakinek a személyiségét. 

 

A júniusban megjelenő HONOR 200 család óriási segítséget jelent majd a felhasználóknak, ugyanis kiváló kamerarendszereivel, AI technológiájával és profi kialakításával a portréfotózást helyezi előtérbe, profit varázsolva még az átlag felhasználókból is.

 

_________________

* A kutatást a Censuswide végezte a HONOR megbízásából 2024 májusában. Több mint 10 000 18-45 év közötti fogyasztót kérdeztek meg öt piacon: Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország. Piaconként 2000 válaszadó volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59