Az NMHH mérőlaborja is látható idén a Kutatók Éjszakáján

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 23. 12:22

Izgalmas foglalkozásokkal, az elektromágneses sugárzás mérési lehetőségeinek bemutatásával várja az érdeklődőket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Kutatók Éjszakáján a hatóság Esztergomi úti mérőkomplexumában. Az idei a harmadik év, amikor az NMHH is bekapcsolódik a különböző tudományágakat és a kutatói életpályát népszerűsítő programsorozatba. 

Szeptember 27-én a sci-fi-filmek világát idéző, csúcstechnológiával felszerelt EMC-mérőlaboratóriumban folyó vizsgálatokkal is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak az NMHH 2023-ban átadott épületkomplexumába.

 

Az elektromágneses kompatibilitást mérő EMC-laboratóriumban kiderül például, hogy mennyi elektromágneses sugárzást bocsát ki egy mikrohullámú sütő vagy egy fényforrás, a látogatók pedig akár ki is kipróbálhatják a mérőműszereket.

 

Fény derül arra is, hogy miben hasonlít vagy miben különbözik a mobiltelefon-hálózatok 4G- és 5G-technológiája a felhasználók szemszögéből, sőt a résztvevők még egy kis segítséget is kaphatnak a mobilkészülékük beállításához.

 

 

A hatóság monitoringközpontjában bepillantást nyerhetünk a vezeték nélküli kommunikációs eszközök megfigyelésébe, és megtudhatjuk, hogy az NMHH szakemberei miként azonosítják a különböző rádióállomásokat. A programzáró kvízen pedig hasznos ajándékokat lehet nyerni.

 

A Kutatók Éjszakáján jelenik meg nyomtatott formában az NMHH új kiadványa Láthatatlan valóságunk – Tények és tévedések a rádióhullámokról címmel, amely számos hasznos információt szolgáltat a hatóság mérésügyi tevékenységéről.

 

Az esemény linkje és regisztrációs felülete itt érhető el: https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/nemzeti-media-es-hirkozlesi-hatosag/megmerni-a-lathatatlant

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ leggyorsabb billentyűzete még okosabb, erősebb és gyorsabb lett!

A SteelSeries, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával bemutatta legújabb innovációját, az Apex Pro Gen 3 sorozatú billentyűzeteket.

2024. szeptember 25. 20:03

Kiderült, milyen felújított telefonokat vásárolnak a diákok

Egy diákkedvezményes kuponnal rendelő ügyfél fejlettebb és újabb okostelefont vásárol egy átlagos vásárlónál. A Rejoy a Diverzum diákkedvezményes platformmal közösen vizsgálta meg, miként befolyásolta az iskolai mobilhasználati szokások változása a diákok készülékvásárlási szokásait.

2024. szeptember 25. 18:16

KPMG x Brain Bar 2024: Fókuszban a jövő vezetői és technológiai megoldásai

Idén ötödik alkalommal szakmai együttműködő partnere a KPMG a most 10 éves Brain Bar Fesztiválnak. A Brain Bar Európa legnagyobb jövőfesztiválja, ahol a kiemelkedő hazai és külföldi véleményvezérek, üzleti vezetők és meghatározó kulturális szaktekintélyek osztják meg gondolataikat a 21. század legégetőbb kérdéseiről. 

2024. szeptember 25. 16:24

SEO PowerSuite: a legjobb asztali SEO eszköz!

A mai keresőoptimalizálásban nélkülözhetetlenek a SEO eszközök, legyen szó helyezés monitorozásról, technikai Auditról, vagy akár linkprofil vizsgálatról. Én rengeteg ilyen eszközt használok, ezek közül az egyik a SEO PowerSuite, a kedvenc funkcióm pedig a TF-IDF elemzés. De ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjük az elején! Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. szeptember 25. 14:48

A Viber ismertette a megbízható márka-felhasználói kommunikáció jövőjét Magyarországon

A Rakuten Viber, a vezető globális kommunikációs platform, amely világszerte több százmillió felhasználót köt össze biztonságosan több ezer márkával, bemutatta az alkalmazás legújabb funkcióit, amelyekkel még hatékonyabb és megbízhatóbb lehet a magyar vállalkozások és fogyasztók közötti kommunikáció, és interakció.

2024. szeptember 25. 13:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10